bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Hondenweer

op 31/07/2014

Vandaag regent het. Niet zo heel hard, maar wel gestaag. Geen echt hondenweer, wel weer om veel tijd aan het hondje te besteden. Joia speelt, ligt – even -, speelt weer, eet wat, speelt, kwispelt, kwispelt, kwispelt en kwispelt, speelt en speelt nog meer. Bitch maakt de hele dag door foto’s. Zelf houdt bitch zich bezig met bloggen, lezen, puzzelen, spelen met Joia en nog meer spelen met Joia. Dat is het wel zo ongeveer.

’s Avonds gaan de padroni uit eten met de gasten van deze week. Die willen op deze manier hun dankbaarheid uiten voor het meegaan naar de tandarts, de dieren-eerste hulp en andere verleende diensten. Voor bitch en -genoot heeft kaalkoppadrone ook een eetactiviteit bedacht. Er is een nieuw restaurant geopend in de buurt. Op woensdag biedt men daar een themamenu. Dat mogen wij gaan testen. We boffen: het thema van deze woensdag is truffels.
We bereiken het restaurant via een weg met veel losse stenen en weinig asfalt. Gelukkig kan de Ugly dat wel aan. Het is een heel nieuw, trendy ingericht restaurant met een groot terras met uitzicht. We mogen buiten zitten en bedenken ons dan dat insmeren tegen de muggen wel een goed idee was geweest. Daar krijgen we nog spijt van. We zijn de eerste gasten dus we hebben zo onze twijfels over het succes van de thema-avond, maar een uurtje later zit het terras lekker vol, een mannetje/vrouwtje of 25-30. We krijgen een lekker proseccootje met een vishapje voorgezet en natuurlijk de kaart. De meneer die ons bedient en die zomaar de eigenaar zou kunnen zijn, vraagt of we Engels of Italiaans spreken. Hij had ons al ingeschat op het Hollanderschap. Het wordt een soort van mengelmoes tussen beide talen. Bitch legt uit dat we eigenlijk voor het truffelmenu komen. Dat mag ook. De kaarten worden weer ingenomen en we zien later dat nieuw aankomende gasten het aperitiefje en het vishapje niet krijgen. Gnagnagna. 
We starten met een carpaccio met paddenstoelen en truffelrasp. Smaakt erg lekker! We drinken er een glaasje Riesling bij – Il bandito – dat ook bijzonder goed smaakt. Het hoofdgerecht (de primo) is een ravioli gevuld met aardappel, paddenstoelen en tijm met daaroverheen weer de truffelrasp. Ook erg smakelijk. We spoelen het weg met een Bonardawijntje. Als we dat op hebben wordt er gevraagd of we nog meer willen. Het menu biedt niet meer dan dit. We nemen nog een toetje (yoghurtmousse met aardbeiencoulis voor bitch en crostatina met vers fruit en vanillekwak voor bitchgenoot) en daarna nog koffie. Al etend genieten we van het uitzicht, de ondergaande zon, het wat onrustige hondje (dat aan ons was toebedeeld omdat de gasten hun eigen hond meenamen) en van elkaar. Natuurlijk.

Via een wat kortere en vooral betere weg keren we terug naar de villa waar we geduldig gaan zitten wachten op de terugkeer van de padroni. Die hebben ook lekker gegeten en het erg gezellig gehad. En veel wijn gedronken, maar dat hoort erbij.

vakantie2014304 vakantie2014305 vakantie2014307 vakantie2014309 vakantie2014310 vakantie2014312 vakantie2014314 vakantie2014315 vakantie2014317 vakantie2014319 vakantie2014322 vakantie2014324 vakantie2014325 vakantie2014326


2 responses to “Hondenweer

  1. Stef Smulders schreef:

    Herken ik Chris toch bijna niet op die foto met Nico en Joia op de bank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: