bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Plantjes

op 31/07/2014

Het is gewoon prachtig weer! Van dat weer waardoor je terugvalt in dolce far niente: boekje lezen, blogje schrijven, hondje kroelen, puzzeltje maken. Zalig!
In de middag rijden bitchgenoot, moestuinpadrone en bitch met de Ugly naar een tuincentrum om nieuwe aankopen voor de moestuin te doen. We laten de padrone eerst even zien waar wij gisterenavond gegeten hebben en vooral hoe je daar komt. Verderop langs de weg zien we een tankauto die  op een personenauto gebotst is. Ziet er niet fijn uit, naar beide chauffeurs lijken ongedeerd naast hun auto te staan. Wij tuffen door en bereiken na een poosje het tuincentrum. Het is er niet erg druk. We lopen een kas binnen waar karren met bakken plantjes staan. Het werkt als volgt: je vertelt aan een vriendelijke jongedame wat je hebben wilt en die snijdt dan het gewenste aantal piepschuim bakjes los van een groter geheel. De moestuinpadrone wil graag tien van alles. maar krijgt van de meeste plantjes er maar negen, omdat dat beter uitkomt met snijden. Ook goed. Er wordt van alles aangeschaft: diverse koolsoorten, slasoorten, spruitjes, prei, pepers en nog meer. 

Met twee goedgevulde kratten met plantjes achterin rijden we naar de Esselunga voor boodschappen. Niet omdat ze daar zo goedkoop zijn, maar omdat je daar in een garage kunt parkeren. Lijkt ons beter voor de plantjes. Even na vijf uur zijn we weer terug bij de villa. Boodschappen opruimen, plantjes veilig stellen en dan tijd voor bier. Lekker koud. 
Moestuinpadrone wordt weer kookpadrone en kookt een heerlijke risotto met paprika met een lekkere salade erbij. Met veel producten uit eigen moestuin. Lekker hoor!

vakantie2014330 vakantie2014332 vakantie2014334 vakantie2014335


One response to “Plantjes

  1. Stef Smulders schreef:

    En morgen weer gewoon regen, gewoon om dat het kan. Bizar, of zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: