bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Wisseldag

op 03/08/2014

Het is zaterdag (hoewel…  op het moment dat bitch dit typt is het alweer zondag) en dan wordt er gewisseld. Gasten vertrekken, gasten arriveren. De gasten van de padroni zijn op vrijdag al vertrokken, maar het schoonmaken van het appartement vindt geheel volgens routine plaats op zaterdag. De geluiden van noeste arbeid klinken op naar de tweede verdieping waar bitch en -genoot ontzettend hun best doen zich nergens mee te bemoeien en niemand voor de voeten te lopen. Uit ervaring weten we dat elk van de padroni zijn eigen taak heeft in dit proces en aangeboden hulp zorgt alleen maar voor verwarring en meer werk. Dus wij doen niets. En dat doen we goed.

Bitchgenoot neemt het hondenbeest mee uit wandelen en belt na anderhalf uur op vanuit Santa Maria della Versa (vanaf hetzelfde terras als zondag) op dat hij gehaald wil worden. Nou wil hij wel vaker wat, maar vandaag heeft bitch een milde bui. Ze pakt de auto en het reeds geprepareerde boodschappenlijstje en daalt de heuvel af. Met hond en bitchgenoot wordt de reis vervolgd naar de Esselunga om daar de gewenste inkopen te doen. Bitch zal koken vanavond en heeft daarvoor een heerlijk Albert Heijn-recept voor canelloni met spinazie en ricotta gevonden. Een hondje mee te boodschappen blijkt niet handig want ze mag niet mee naar binnen. Uit pure weekhartigheid besluit bitchgenoot om bij het hondje te blijven en bitch wandelt dus in haar eentje door de supermarkt. De boodschappen zijn snel verzameld, de rij bij de kassa kost meer tijd. Pas de volgende ochtend blijkt dat bitch de deo voor haar schat vergeten is. Maar ja, die stond ook niet op het zorgvuldig opgestelde lijstje.

Bij terugkomst in de villa is de spanning voor de aankomst van de nieuwe gasten voelbaar. Ook bij de twee dependances verderop in de heuvels worden nieuwe gasten verwacht. Als er gebeld wordt dat men daar arrivato of arrivati is, vertrekt de gastheerpadrone samen met bitch voor een welkomstrondje. De twee vestigingen liggen nog geen honderd meter uit elkaar dus op zich kan het snel geregeld zijn. Maar op het eerste adres wordt er een uitgebreid verhaal verteld over wat er allemaal te beleven valt in de regio; een verhaal dat uiteraard begint bij de wijn. Op het tweede adres blijkt men redelijk voorbereid en worden er door een puberdochter zorgvuldig aantekeningen gemaakt van de evenementen die de gastheerpadrone weet te melden. Daar scoren we ook een kopje koffie uit het espressoapparaat dat de gasten zelf hebben meegenomen van huis. Alsof ze hier geen espresso kennen. 🙂 Kortom, het kost allemaal wat tijd.

Ruim anderhalf uur later keren we terug bij de villa waar inmiddels ook de nieuwe gasten gearriveerd zijn. Even kennismaken en dan valt het moeilijke besluit om af te zien van de canelloni en over te schakelen naar uit eten in Santa Maria. Ook goed. Het wordt La Versa (waar voorheen de veelgeprezen Menhir zat) en het eten smaakt er heerlijk. We zitten ondanks de dreigende lucht op het terras en genieten van het eten, de wijn en elkaar. Op de terugweg naar de villa zien we het in de verte onweren, maar het komt niet dichterbij. Pas op zondagochtend regent het een tijdje, maar niet dramatisch.

De foto’s zijn nog van woensdag.

vakantie2014342 vakantie2014347


One response to “Wisseldag

  1. Stef Smulders schreef:

    En bij de ex-Menhir zaten een tafeltje verder zowaar illegale Belgen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: