bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Borrel

op 05/08/2014

Voor de tweede maal deze avond typt bitch haar blog. De eerste versie was qua tekst klaar en wat bitch dan doet is ctr-A om alles te selecteren en dan ctr-I om alles cursief te maken. Dat ging even mis. Ineens was alles weg. Nog wat noodgrepen toegepast, maar er was niks meer terug te vinden. Da’s jammer. De eerste versie is natuurlijk altijd de leukste. Nog maar een keer dus.

Zoals eerder beschreven vergleed de maandag in alle rust met lezen in de tuin. Bitchgenoot heeft dit iets te lang volgehouden. Hij verschijnt aan het ontbijt als een heus roodborstje. Nou ja, eigen schuld, rode buik.

Na het ontbijt gaan we op pad om de bestellingen die we vanuit Nederland hebben meegekregen af te werken. Eerst maar naar de Cantina Sociale in Broni, de plaatselijke wijnschuur. Gabbertje had Cruasé besteld en nu we er toch zijn slaan we voor onszelf meteen maar een doos Bonarda en een doos Rosato in. Daarna naar de farmacia. Voor nietfietsvriendin halen we melatonine en dan meteen voor bitch maar verse oogdruppels. De meegenomen druppels waren over de datum, d.w.z. langer dan drie maanden in gebruik en dus niet meer steriel. En met de ogen nemen we natuurlijk geen risico. Bij terugkomst loopt bitch gelijk nog even een rondje met Joia. Het “ga je mee?” begrijpt ze in eerste instantie verkeerd. Ze springt de auto in en gaat achter het stuur zitten. 

In de middag zitten we weer heerlijk in de tuin. Bitch in het zonnetje – maar niet te lang. Bitchgenoot in de schaduw. Moestuinpadrone bewatert de nieuwe aanplant. Bitch neemt wat foto’s van de situatie rondom en het uitzicht vanaf haar bedje. Aan het eind van de middag bereiden we ons voor op de borrel bij Sarah en Fede. De uitnodiging hiervoor blijkt volledig aan bitchgenoot voorbij gegaan te zijn. Hij zal we hebben zitten lezen of zo. Sarah en Fede hebben vorig jaar een huis vlakbij de padroni gekocht. Bitch logeerde bij hen op het moment dat Sarah (Nl.) en Fede (It.) zich meldden om informatie over de regio te krijgen. En nu brengen ze hun zomervakantie door in hun tweede “huisje”. We krijgen van Fede een uitgebreide rondleiding. Trots vertelt hij over alles wat ze al gedaan hebben en de plannen die er zijn voor verdere aanpassingen. Hij heeft veel (her)gebruik gemaakt van oorspronkelijke materialen en het meubilair komt grotendeels uit de erfenis van de laatste bewoonster. Prachtige grote linnenkasten en voorraadkasten, mooi hoofdschotten voor de bedden en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook nog plekken onder en om het huis waaraan je kunt zien dat hier in het verleden een wijnbedrijf zat: vaten, flessen, bakken, ketels en nog veel meer. Leuk om rond te wandelen!

We schuiven weer aan in de tuin bij Sarah, de padroni en de kinderen, Sophie en Madelief. Kookpadrone is net klaar met het voorlezen van Assepoester in het Nederlands. Dat kan Sophie prima volgen. We zingen ook nog een heleboel Nederlamdse kinderliedjes uit een bundeltje. Fede vindt dat het klinkt als kerkmuziek en dan heeft hij wel een beetje gelijk. Over de dubbelzinnigheid van de teksten zullen we het maar niet hebben. Na nog een glaasje witte wijn en een stukje van de heerlijke geitenkaas keren we terug naar de villa. Kookpadrone bereidt een smakelijk avondmaal van rijst, coste en een balletje gehakt. Lekker, hoor!

vakantie2014357 vakantie2014358 vakantie2014359 vakantie2014360 vakantie2014366 vakantie2014367 vakantie2014368


One response to “Borrel

  1. Stef Smulders schreef:

    Je vraagt je toch af wat de niet-kookpadrone allemaal deed terwijl de kookpadrone kookte, voorlas, moestuinbewaterde etc. Even kijken bij de foto’s, misschien zie ik daar iets …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: