bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Mosselen

op 07/08/2014

Bij de tweede versie van de eerder verprutste blog toch nog het een en ander vergeten. Kaalkoppadrone klaagt dat hij niet genoemd wordt. In de eerste, verdwenen versie werd hij wel genoemd. De hangmatpadrone. Maar ja, je kunt niet alles onthouden. Bitch had in de eerste versie ook nog een stukje over Joia geschreven. Terwijl bitch op haar bedje in de tuin lag, kwam Joia regelmatig langs om even een lik over het bitchgezicht te geven. En dan rende ze weer weg. Het ultieme bewijs van acceptatie in de roedel was – volgens zeurpadrone – het feit bitch liggend op de bank in haar neus gebeten werd. Fijn om te weten.

Tot zover de aanvullingen. Terug naar het heden. Nou ja, het gisteren. Borrelend bij Sarah en Fede hoorden we dat tante Luisa voor haar gasten een bezoek aan een wijnmakerij geregeld had. Bij een cantina die wij nog niet kenden. We besloten aan te haken en dat betekende dat we ons om half twaalf moesten melden bij Calvi in Montescano. Wijngenietpedraone ging mee, wijnkennerpadrone had het te druk met zijn studie naar Italiaanse poedels, dus die miste dit avontuur. De eigenaar, David Calvi, sprak redelijk verstaanbaar Engels en daar waar hij overging in het Italiaans was hij ook goed te volgen. We kregen te horen dat ze hier al elf generaties wijn maken, dat het hele dorp Calvi heet en dat ze daarom ter onderscheid allemaal nog een tweede familienaam hebben aangenomen, die natuurlijk in de burgerlijke stand niet is terug te vinden. David heet in het dorp Marion. Een achternaam, echt waar. We  kregen ook uitleg over de Butafuoco, een stevige rode wijn die maar in drie dorpjes in de regio geproduceerd mag worden. Wij dachten dat de vier druivensoorten van deze wijn na de pluk gemengd werden, maar ze staan al ongeveer in de goede verhouding in de wijngaard bij elkaar. Verder een uitleg over de naam Butafuoco, de classificatie met sterren en meer van zuks. Het ging natuurlijk om het proeven. Laten we onze ware aard maar niet verloochenen. We werden bij het proeven ruimschoots voorzien van brood en vleeswaren. De meningen waren verdeeld. Bitch en -genoot vonden de donkergekleurde rosé en de butafuoco het lekkerst, wijnproefpadrone ging vol voor de Pinot Nero Marion. Dat mocht natuurlijk. Weer een paar doosjes rijker (rosé en riesling) keerden we met de Ugly terug naar de villa om even lekker bij te komen van het genoten vocht. Later deze dag stelde zeurpadrone voor de Ugly om te dopen in de Slurpy, naar aanleiding van de grote hoeveelheden wijn die hij jaarlijks vervoert. Wij vinden de naam wel ok, maar vooral vanwege het benzine verbruik.

Tijdens het proeven had poedelpadrone gesmst of we nog mosselen gingen eten bij Robinie, waar we vorige week de truffels hadden getest. Bitch vond het een goed plan, dus om een uur of acht reisden we af naar Ca d’Agosto. We hadden niet gereserveerd en kregen weer de menukaart voor de neus. Het aperitiefje en de amuse bleven deze keer uit. Na bestudering van de kaart besloten we dat de mosselen ons gestolen konden worden en kozen we een antipasto en een primo van de kaart. Bitch had vooraf carpaccio van zwaardvis en als primo ravioli met saus van verse tomaten (op facebook stond in eerste instantie “tomalen”; dat lag uiteraard aan de telefoon waarmee bitch dat bericht NIET gepost had). Erbij een lekkere chardonnay en als toetje een taartje met banketbakkersroom en vers fruit. Heerlijk gegeten!

Eenmaal thuis nog wat tv gekeken en toen naar bed. We tellen af. Vrijdag gaan we richting huis. Het wordt wel weer eens tijd!

vakantie2014369 vakantie2014371 vakantie2014373 vakantie2014376 vakantie2014378


One response to “Mosselen

  1. poedelpadrone schreef:

    Voor de buttafuoco waren jullie natuurlijk te “krenterig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: