bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Rustdag

op 07/08/2014

De laatste dag in de villa is er één van kalm aan. Bitch blogt, leest het nieuwste boek van Stephen King uit en rijdt even naar de apotheek in Cigognola om de bestelde oogdruppels op te halen. Voor de rest is het een kalm dagje. Het is erg warm vandaag. 

Omdat het onze laatste dag is, willen we graag uit eten maar dat dringt net iets te laat door tot kookpadrone. Die verschijnt rond lunchtijd met een spitskool uit eigen tuin. Gaan we dus niet eten. Maar zijn voorstel om te gaan eten bij Mondo Piccolo, vlakbij in Sannazzaro, haalt het wel. Als het tijd is om te gaan eten roept kookpadrone optimistisch dat hij gaat lopen. Zo dichtbij is het. Maar als wij een krap halfuur later vertrekken is hij nog niet eens halverwege. Toch maar in de auto gestapt.
Mondo Piccolo is een gezellig klein restaurantje met heel vriendelijke mensen. Lekker eten! We nemen gemengde antipasti  vooraf: vleeswaren, gegrilde lofstruikjes, groenten, tomaatjes, kikkererwten met iets glibberigs (dat vindt geen van ons vieren lekker), salami. Kortom, keuze genoeg. Als primi krijgen we risotto en gnocchi met truffels. Ook erg lekker. En dan zitten we alweer aardig vol. Na een poosje is er wel weer tijd voor een toetje. De padroni nemen een sorbetto limone, bitch een pannacotta en bitchgenoot chocoladeworst. Ook allemaal om je vingers bij af te likken. We spoelen het geheel weg met Bonarda, dé wijn van de Oltrepó. De gesprekken tijdens het eten gaan over boeken, vroeger, het katholieke ghettto waarin drie van de vier aanwezigen zijn opgegroeid, uittredende priesters, gezondheid en nog veel meer. Een gezellig laatste avondmaal. 

Morgenochtend inpakken en terug naar huis. Het was weer een tópvakantie! De enige foto van vandaag is een beetje wazig. 🙂

vakantie2014380


2 responses to “Rustdag

  1. poedelpadrone schreef:

    En de beide padrones lopen met Joia de hele weg terug, erg aangenaam in de zwoele nacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: