bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Terug

op 08/08/2014

De wekker stond op acht uur maar omdat bitchgenoot na de nachtelijke plas de deur van de slaapkamer open had laten staan worden we om half acht verrast door Joia die op het bed springt. Bitch is zelf al wakker maar voor bitchgenoot is het even schrikken. We staan dus maar op en dan gaat het eigenlijk heel snel. Douchen, ontbijten, inpakken en wegwezen. Nog voor negen uur nemen we meer dan hartelijk afscheid van de padroni die ons de afgelopen twee weken weer zeer gastvrij ontvangen hebben. Joia wordt uit de auto gejaagd en dan gaan we. We schieten in eerste instantie lekker op. Rond half elf passeren we de grens met Zwitserland, waarbij we zonder problemen een paar litertjes wijn importeren. Afgaande op de informatie borden, waarop staat dat er maar 1 km file voor de Gotthardtunnel staat, besluiten we deze keer maar eens door die tunnel te gaan. Helaas blijkt er veel meer file te staan en doen we over de laatste 4 à 5 km tot de tunnel bijna anderhalf uur. Dat valt dan weer tegen. Verder zijn de Zwitsers op heel veel plekken aan het werk langs de weg en daardoor moeten we regelmatig gas terugnemen. De grens aan de andere kant van Zwitserland gaat al net zo soepel. We gaan de laatste jaren niet meer door Basel heen, maar er omheen. Dan kom je bij een andere grenspost waar nooit file staat. Je rijdt er zo door. Helaas wordt ook na de grenspost aan de weg gewerkt en moeten we weer stapvoets. 

We ontwijken in de loop van de dag nog een vrachtwagen (die zonder richting aan te geven gaat inhalen en daarbij dwars over bitch heen wil), een blonde dame (die zo tevreden is over haar inhaalactie dat ze zonder omkijken weer terug wil naar de rechter rijbaan en daarbij bitchgenoot zowat plat rijdt) en nog zo’n sukkel.

In Zuid-Duitsland is het behalve druk ook behoorlijk warm (29 graden). Op de radio breidt het aantal files op deze vrijdagmiddag zich gestaag uit en om een uur of vijf houden we het voor gezien. Ter hoogte van Baden-Baden verlaten we de snelweg en we komen al snel terecht in hotel Zum Schiff in Iffezheim. Nooit van gehoord, maar een grappig plaatsje. De hotelkamer is ook grappig.  Als je de deur door komt, sta je in de badkamer. Met achter de deur een wc, dan een meubel met een wasbakje erin en vervolgens een ligbad op pootjes. In dezelfde ruimte staat ook een lekkere luie stoel. Daar kun je zitten met pleezicht. Via een gordijn (te sluiten als je even privé wilt op de wc) kom je in de slaapkamer die er wat meer volgens verwachting uitziet.

De mevrouw van het Hotel verwijst ons naar Huber Hof om te eten. Ze noemt het een aspergerestaurant maar de aspergetijd is ook hier inmiddels voorbij. Ze hebben zich nu volledig gestort op de aardbeien en frambozen. We nemen een cordon bleu (bitch) en een zalmfilet. Lekkere salade en een biertje erbij en smullen maar! Het toetje bestaat uit  – hoe kan het ook anders – aardbeien. Met vanille-ijs. En voor bitchgenoot ook nog slagroom. Op weg naar de auto aaien we even de ezels van de kinderboerderij en maakt bitch wat foto’s van het aardbeiengebeuren. We brengen de avond door met lezen, bloggen en tv kijken. Morgen verder.

vakantie2014382 vakantie2014389 vakantie2014390 vakantie2014393 vakantie2014394 vakantie2014396 vakantie2014397 vakantie2014399 vakantie2014400 vakantie2014406 vakantie2014407 vakantie2014412


One response to “Terug

  1. poedelpadrone schreef:

    Erg origineel allemaal, ook de kentekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: