bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Tablet

op 20/08/2014

tabletDit schooljaar mogen de leerlingen van bitch werken op een tablet. Alle kinderen van groep 4 tot en met 8 hebben nu zo’n ding. Voordat de school weer begon maandag jl. moest er natuurlijk het nodige geregeld worden. De collega’s die voorgaande jaren al met de tablets gewerkt hadden, zorgden ervoor dat de tablets voor de groep van bitch geactiveerd werden, dat de wifi geïnstalleerd werd en dat de tablets toegang kregen tot het wifinetwerk. Dat kostte wat meer moeite. Om de een of andere reden wilden de tablets alleen maar verbinding maken met het wifistation van het lokaal boven dat van bitch. Haar eigen wifistation bleef hangen bij verifiëren. Gelukkig biedt de leverancier hulp. Een zeer goed werkende helpdesk bood na enig puzzelen de oplossing. Dat netwerkpoortje waar we ingeplugd hadden, deed de laptop het daar wél op? Niet dus. Niet alle poortjes in school zijn daadwerkelijk actief aangesloten op de server. Even een heel blond momentje. Na een poosje was het geregeld. Alle tablets op de wifi, op naam en op de oplader.  Topcollega’s!

Afgelopen maandag is het schooljaar begonnen. De kids waren meteen enthousiast over het werken op de tablets. Ze kregen uitgebreid de tijd om hem uit te testen en daarna begon het echte werk. Rekenles op de tablet. En juf  kan op haar laptop precies volgen wat iedereen doet en hoe ze het doen. En waar nodig ingrijpen en bijsturen. Perfect!
Er waren nog wel een paar tablets die stiekem weer op het verkeerde netwerk wilden. Daar kijken we nog even naar.
Dinsdag weer rekenen en nu ook spelling. Op haar laptop (op het dashboard) begon bitch nu rare dingen te zien. Een paar jongens die toch als sterke rekenaars te boek staan hadden nog maar twee sommen gemaakt. Dat is raar. Bitch besloot even te kijken naar de resultaten van twee dames die op niveau van groep 6 werken. Bij het uitklapmenu bleek dat de les van dinsdag op drie niveaus wordt aangeboden. Eén, twee of drie sterren. De jongens hadden – heel bijdehand – de drie sterren sommen gemaakt. Dat deden ze vorig jaar uiteindelijk ook. En de resultaten daarvan stonden op een ander scherm dan de sommen van één ster. Bitch had nog niet gezien dat er met sterniveaus gewerkt werd. Weer wat geleerd.
Dinsdagmiddag werden de kids al wat vrijer. Stiekem toch het geluid aangezet en dan heel snel op de letters van het toetsenbord tikken. Dat maakt een heel irritant geluid. Boefjes!

Nu eerst vier dagen op kamp en dan gaan we echt aan de slag. Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, studievaardigheden… Alles op de tablets. Nou, niet alles. Engels en de WO-vakken doen we lekker met een boek en een schrift. Voor de afwisseling.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: