bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Zwaar leven

op 30/10/2014

Bitch heeft het natuurlijk grotendeels zelf in de hand, maar deze week was wel een heftige.

Adviesgesprekken
De leerlingen uit de groep van bitch hadden zo langzamerhand recht op een voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Eigenlijk had dat voor de herfstvakantie al gegeven moeten worden, maar dat had bitch even gemist. Het was fijn dat de adviezen besproken konden worden met twee collega’s die ook voor dezelfde groep staan, maar als eindverantwoordelijke moest bitch de gesprekken toch echt zelf voeren. Gelukkig waren beide collega’s en de IB’er bereid om de gesprekken bij te wonen. Ter ondersteuning. Niet alle drie tegelijk natuurlijk, maar bij toerbeurt. En dat was prettig. Twee middagen en drie avonden waren ervoor nodig om alle kids te voorzien van een advies. Zelfs de avond van de vrije woensdag moest eraan geloven. 
Gelukkig hebben we zowat alle kinderen het verwachte advies kunnen geven en daar waar dat niet zo was, viel het uit te leggen. Project (bijna) afgerond, Nog één leerling is in het ongewisse. Haar vader heeft pas volgende week tijd voor een gesprek, maar dat gaat onder schooltijd. Op het briefje van vader stond “alstublieft om 20.30 uur ’s ochtends”. Valt te regelen.

Schoolkamp
Nog maar net terug van kamp, – nou ja, twee maanden – maar de voorbereidingen voor het kamp van volgend jaar zijn alweer gestart. En daarvoor mocht bitch voor de vierde keer deze week ’s avonds naar school. De heren Waldorff en Statler zaten al op het bankje voor school te wachten toen bitch arriveerde. Het was zoals altijd een gezellig chaotisch gebeuren. Het eerste deel bestond uit het nabespreking van het afgelopen jaar. Dat verliep vrij vlot. Daarna begon de Poolse landdag: het inplannen voor 2015. Iedereen roept en praat door elkaar. Vooral omdat het rooster op het digibord niet leesbaar is. Iedereen wil in dezelfde periode, dus er moet regelmatig geloot worden. Scholen die drie nachten gaan willen ineens ruilen met een school die vier nachten gaat waardoor het hele spreadsheet aangepast moet worden. En nog veel meer gedoe. Maar … na anderhalf uur hebben alle aanwezige scholen weer naar tevredenheid een plekje in het rooster veroverd. De helft van de aanwezigen is inmiddels vertrokken (zij die voor de zomervakantie gaan waren niet zo geïnteresseerd in het rooster ná de zomervakantie).
Om 10 uur was bitch weer  thuis. Morgen nog een dagje voor de groep en dan lekker weekend. Deze week écht verdiend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: