bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Invalbitch

op 27/01/2015

De griep slaat ook in de regio van bitch hard toe. Voor de kerstvakantie waren er in groep 8 op een gegeven moment al tien zieken. In het nieuwe jaar worden ook leerlingen in andere groepen én leerkrachten geveld. Deze week werd bitch dus verrast met het verzoek om in groep 4 les te geven. Een bijzondere ervaring!

Ervaring 1: De leerlingen in groep 4 zijn klein. Héél klein. Nou zijn de meeste achtstegroepers dit jaar al niet groot, maar die van groep 4 verdwijnen onder de zichtlijnen van bitch.

Ervaring 2: Het werktempo in groep 4 ligt een stuk lager. De kids moesten gisteren 20 sommen maken en hadden daar echt het complete ingeroosterde uur voor nodig. ’s Middags moest er in het schrijfschrift een bladzijde geschreven worden. Dertig woordjes. Ze waren er drie kwartier (sommigen wel een uur) mee bezig. Maar het zag er wel prachtig uit! Ware kunstwerkjes.

Ervaring 3: Het taalgebruik is wezenlijk anders. Tot grote vreugde van bitch praat de nieuwe taalmethode al in groep 4 over lidwoorden en zelfstandig naamwoorden. Maar hoe leg je dat nou uit aan kinderen van een jaar of 7, 8? Voor groep 8 vindt bitch probleemloos de juiste bewoordingen. Voor groep 4 was het even zoeken. En het gebruik van het juiste lidwoord is ook nog niet vanzelfsprekend.

Ervaring 4: Als een kind in groep 8 niet lekker is, dan zegt bitch dat ze het vervelend vindt en spreekt grappenderwijs de hoop uit dat er niet over haar heen gekotst wordt. Maandag kwam er van een urkie uit groep 4 de mededeling dat ze niet lekker was. Ze zat aan haar tafeltje (ook héél klein!), draait zich 90 graden om en kotst tot drie keer toe op de grond. Het komt niet in haar op dat ze even naar het toilet zou kunnen gaan. Bitch ruimt tot drie keer toe onverschrokken de zooi op. Stuurt een ander kind om een teiltje. De behulpzame schat komt terug met een beslagkom. Voor het opruimen gebruikt bitch de vieze handdoek die nog in de klas lag. Als ze na de pauze weer in de klas komt is de vieze handdoek spoorloos verdwenen. Nooit meer teruggevonden…

Ervaring 5: Het eten en drinken is door de collega van groep 4 prima georganiseerd. De klassendienst houdt de bekers en bakjes omhoog en wie zijn tienuurtje of lunch ziet, gaat het halen. Als iedereen zit wordt er begonnen. Helaas is van de eettijd dan al de helft verstreken. Voor de lunch staat 20 minuten. Veel kinderen krijgen het niet voor elkaar om dan twee boterhammen, een bekertje drinken en een stuk fruit op te krijgen. Ook hebben we deze twee dagen last van verdwenen mandarijnen. Vraag is natuurlijk of het dametje in kwestie wel een mandarijn bij zich had. Gelukkig is bitch altijd goed voorzien van fruit en komt het toch nog goed.

Ervaring 6: In groep 4 houden ze nog van voorlezen. Bitch houdt óók van voorlezen! Haar pubers helaas niet. Dus dit was een buitenkansje. Tijdens de pauzes heerlijk voorgelezen uit Dolfje Weerwolfje.

En zo waren er deze twee dagen veel ervaringen. Leuke en minder leuke. Grappig om eens groep 4 te doen, maar donderdag toch maar weer lekker aan de slag met groep 8!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: