bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Kopje thee!

op 29/01/2015

theeHet is koud! De NS heeft in de Randstad de dienstregeling aangepast vanwege verwachte grote hoeveelheden sneeuw. Niet dus. Maar het is wel koud. Tijdens het buitenspelen staan de juffen te kleumen op het plein. De kinderen hebben er niet zoveel last van. Die rennen vrolijk in het rond.
Als de groep weer in de klas zit, besluit bitch dat het tijd is voor een kopje warm-worden-koffie. Maar dat is voor de kinderen wel wat sneu. Bitch doet eens onbitchig: ze vraagt of de kinderen trek hebben in thee. Dat willen ze wel. Bitch zet de kleine club – want nog steeds griepepidemie –  aan het werk met een topo-opdracht en zet in de keuken een grote pot thee. Diepe indruk maakt het op de kinderen dat hun juf met haar handen twaalf bekers tegelijk kan tillen. Altijd leuk.

Na een kwartiertje zit iedereen met een dampende bak thee voor zijn neus en wordt er in ruil daarvoor heel hard en rustig gewerkt. Taalles over de directe en de indirecte rede. Met als voorbeeld zin onder andere ‘Juf vraagt wie er een lekker kopje thee wil.’
Zo komt de lesstof wel binnen. Leuk vak, juf zijn!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: