bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in the pool

op 14/07/2015

Zo, dat went snel! Warm weer, goed gezelschap bij de padroni en lekker eten. Het lijkt waarachtig wel vakantie! De zondag wordt doorgebracht in volmaakte rust. Op tijd opgestaan en meteen een beetje zwemmen in het diepblauwe, maar niet diepe zwembad van de padroni, beetje bakken in de zon, beetje knuffelen met een zeer aanhankelijke Joia. Die wil de hele dag wel met je tongzoenen. Bitch wil dat niet. Aan het einde van de middag even sperzieboontjes afgehaald. De kookpadrone maakte steak van de gril met friet (én zelfgemaakte mayonaise) en – natuurlijk! – sperziebonen. Zo lekker dat bitchgenoot zijn bord met de vinger schoon likt. 🙂 Heerlijk wijntje erbij van Monteguzzo. Op z’n Nederlands al snel verbasterd tot Monte Goedzo. Goeie naam!

Op maandag heeft de club van vier zich opgesplitst. De broers reizen naar Milaan Linate op bitchkind en bitchkindvriendin op te halen. Die komen gezellig buurten. Bitch en kale padrone vertrekken naar het zwembad om daar baantjes te trekken. Kale padrone doet in hoog tempo mét een badmuts op maar zonder haar zijn 40 baantjes; bitch spartelt er zonder badmuts maar met heel veel haar kalmpjes achteraan, maar komt toch nog tot 24 banen. Er ontstaat zelfs een mini-goed voornemen om in het nieuwe schooljaar ook weer eens serieus te gaan zwemmen. De zomer schijnt een betere periode voor goede voornemens te zijn dat 1 januari 00.05 uur. We zullen zien. 
Na het zwemmen een welverdiend kopje koffie en dan de broodnodige boodschappen. Met een Ugly vol nuttige en onnuttige aankopen keren we – vlak voor het reisgezelschap – terug bij de villa. Uit pure vreugde vanwege alle likbare tweevoeters piest Joia op de grond. 
Aan het einde van de middag is het tijd voor een typisch Italiaanse activiteit: wijnproeven. Bij Monte Goedzo. Jammer dat het voor bitch pillendag is. Ze mag af en toe even ruiken, maar trekt zich uiteindelijk terug op een stoel onder een boom. Zelfs de lucht van de wijn maakt haar onpasselijk. De andere genieten (en drinken) volop! De glazen worden gevuld alsof er niet geproefd maar geconsumeerd wordt. Gelukkig kan bitch de bob zijn. De Ugly wordt gevuld met dozen met flessen met wijn en we keren weer terug naar de villa. 

Het welkomstmaal van de studiebolletjes vindt plaats in Pizzeria Versa in Santa Maria. We eten natuurlijk geen pizza, maar lekkere gerechten met vlees en/of vis. Heerlijk! Aan het einde van de maaltijd begint het nostalgisch terugblikken op school, kerk, buurt, ouders, enz. Leuk voor de oudjes! 
Bitchgenoot en bitchkind bewonderen na terugkomst nog even de sterrenhemel en dan is het tijd om te gaan slapen. De nacht is warm en onrustig.

2015-07-12 20.43.42 2015-07-13 12.27.17 2015-07-13 17.08.15 2015-07-13 17.11.24 2015-07-13 17.20.47 2015-07-13 17.51.43 2015-07-13 20.30.47 2015-07-13 20.30.52


2 responses to “Bitch in the pool

  1. Stef Smulders schreef:

    En drankmanschap maakt beterschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: