bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitchfight

op 31/07/2015

De laatste jaren neemt bitch, als zij met de auto op vakantie gaat, haar eigen kussen mee. Zo-eentje met een neksteun erin. Heerlijk! Dit jaar dus niet gedaan en dat was niet slim. De nachten bij de padroni waren geen probleem: prima kussen. Sardinië (of was het nou toch Corsica?): redelijk kussen. Hotels onderweg: w.a.a.r.d.e.l.o.o.s.!!! Op sommige plekken (zoals in het dure hotel Winkelried in Stansstad) lag bitch een groot deel van de nacht te vechten met het kussen om er een enigszins slaapbaar model in te krijgen. Maar het leed is geleden, bitch is weer thuis. Gaat straks slapen in haar eigen bed met haar eigen kussen. Mét neksteun.

De terugreis verliep sneller dan gedacht. Na de vechtnacht in Stansstad zijn we om 10 uur weer op weg en rijden we redelijk vlot Zwitserland uit en Duitsland in. Er valt de nodige regen en we besluiten maar gewoon naar huis te gaan en niet nog ergens rond te gaan hangen. Op zeker moment geeft de thermometer van de auto aan dat het 13 graden is. Daar zitten we dan met onze korte broeken!
We lunchen met rotworst und pommes voor de lunch. Op het parkeerterrein is een filmploeg aan het draaien met mensen van de politie erbij. Wij denken voor een programma zoals “Opsporing verzocht”. De volgende ochtend (donderdag) als we onderweg aan de koffie zitten, komt bitch hier nog even op terug en probeert te bedenken hoe dat programma in het Duits heet. Zoiets als “Kalte Käse” maar dan anders. Slappe lach! Na de rotworst rijden we door tot een uur of vier. Dan slaan we van de A61 af bij Bad Kreuznach en vinden een Gasthaus in Windesheim. Klinkt bekend, maar dat komt omdat de hogeschool in Zwolle zo heet. De kamer is op de tweede etage dus we moeten de upstairs- en downstairsactiviteiten goed plannen. Tegen half zes zitten we in het bijbehorende restaurant aan de overkant van de straat te genieten van een Duitse bier. We hebben alle tijd om de werkzaamheden van de beheerders te bekijken en daar – uiteraard – commentaar op te hebben. Na een uurtje kiezen we een voorgerecht (zalmtartaar) en een hoofdgerecht (Züricher geschnetzeltes) uit. Zoals altijd brengt de salade ons in de war. Die wordt geserveerd na het voorgerecht en wij weten nooit of we meteen moeten aanvallen op de salade of dat we moeten wachten op het hoofdgerecht, dat doorgaans nog enige tijd op zich laat wachten. We nemen dan maar af en toe een vertwijfelde hap van het groenvoer en rekken dat net zo lang tot er nog wat over is voor bij het hoofdgerecht. Maar het smaakt allemaal heerlijk!

Na het diner maken we nog een klein wandelingetje door Windesheim. Het blijkt een stad vol Weinguter te zijn (Wijngoederen, zegt bitch). Huis na huis zijn er wijnbedrijven gevestigd. Maar we houden ons in. We hebben genoeg wijn. Op de kamer proberen we de WiFi-code maar die doet het alleen op de telefoon van bitch. Niet op de laptop dus de blog moest wachten tot we weer thuis waren.

Donderdagochtend ontbijten we snel en zijn om kwart over negen alweer op pad. Ook vandaag weer regen en een enkele Baustrecke, maar het schiet lekker op. Om twee uur rijden we – voorzien van broodjes, kibbeling en een nieuw neusvleugeltje op de bril van bitch –  de bitchstraat in.

Traditiegetrouw eten we bij onze Chinees. Dan nog een beetje TV kijken en bloggen en dan naar ons eigen bed! We zijn weer thuis. En het was een heerlijke vakantie! 

2015 vakantie 262 2015 vakantie 263 2015 vakantie 264 2015 vakantie 265 2015 vakantie 266 2015 vakantie 267 2015 vakantie 268 2015 vakantie 269 2015 vakantie 270 2015 vakantie 271


2 responses to “Bitchfight

  1. Stef Smulders schreef:

    En dan de prosciuttovraag: waarom heet de hogeschool in Zwolle in G zijn naam Windesheim?

  2. Omdat hij vernoemd is naar het dorpje Windesheim dat in de buurt van Zwolle ligt, waar ze ook een landgoed met dezelfde naam hebben/hadden. Leve Wikipedia! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: