bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch Alberti

op 30/10/2015

Enkele weken geleden heeft bitch kennisgemaakt met Albert oftewel Alberto. Alberto is een opvallend – maar zonder zijn rollator OMvallend – figuur dat (of toch die?) je regelmatig ziet rondwandelen in de wijk waar bitch woont. Hij is oud, erg krom, maar niet gek. De ontmoeting vond plaats tijdens een oecumenische kerkdienst waarin het jeugdkoor van de kerk van bitch meewerkte. Na afloop van de viering raakte bitch aan de praat met Alberto. We ontdekten een gedeelde interesse in muziek. Hij speelt keyboard, heeft daar ook les in; bitch doet iets met piano. Al snel kwam de vraag of hij een keer mocht komen luisteren bij bitch thuis. Dat was schrikken! Het pianospel van bitch is niet van het concertante niveau. Van geen enkel niveau, eigenlijk. Maar goed, het is een oudere man. Je wilt niet onaardig zijn, dus bitch zei dat het prima was. Dan moest bitch maar een keer komen kijken als hij met zijn bandje speelde in het verzorgingshuis waar hij woont. 

Diezelfde middag al lag er een envelop in de brievenbus. Van Alberto. We hadden bij de koffie ook adressen en telefoonnummers uitgewisseld. Hij was dus met zijn rollator tot aan de brievenbus gekomen zonder dat we daar iets van hadden gemerkt. In de envelop zat nogmaals zijn adres en telefoonnummer en wat printjes van foto’s waarop hij achter zijn keyboard zat. Hij meende het dus serieus!

Afgelopen weekend kwamen wij elkaar weer tegen in het winkelcentrum. Bitch zag Alberto, Alberto zag bitch niet. Toch vond bitch het raar om zomaar voorbij te lopen en niks te zeggen. Stel nou, dat hij bitch wél gezien en herkend had… Dus gegroet en ook meteen maar aangekondigd dat bitch op woensdag wilde komen luisteren naar het bandje. Dat vond ie leuk! Ze spelen van 10 tot 11. Bitch had ook een afspraak om koffie te drinken bij excollegavriendin en nam zich voor om rond half 11 te vertrekken. In een halfuur moest je toch een aardig beeld kunnen krijgen van de kwaliteit van een bandje.

Het werd woensdag. Het schema van bitch was krapper dan gedacht. Om half negen naar de pedicure die gehuisvest is in hetzelfde verzorgingshuis waar Alberto woont. Daarna meteen door naar de laptopgarage om opnieuw de ventilator te laten vervangen. De boodschap was: “als je hem vroeg brengt, kun  je hem dezelfde dag weer ophalen.” Mooi toch? Bitch was er om negen uur. Winkel dicht. Kopje koffie bij de HEMA, terug naar de winkel. Winkel dicht. Internet gecheckt, open vanaf 10 uur. Zucht… Dan dus maar eerst naar Alberto. Het bandje ging niet repeteren, dat had bitch verkeerd begrepen. Ze stonden opgesteld in de koffiezaal waar een flinke groep ouderen al achter een nog leeg kopje zat. Het was gewoon een optreden en dat doen ze bijna wekelijks. Verrassing! Maar de grootste verrassing kwam nog: bitch kreeg een cadeautje van Alberto, dat hij overigens zelf voor haar uitpakte. Een mapje (roze!) met een paar blaadjes erin met liedjes. En de vraag of bitch die straks even zou willen zingen. Oeps! Bitch kan best wel aardig zingen, maar zomaar in haar eentje voor publiek? Niet echt een bitchdingetje. Maar goed, het aangewezen liedje was “Mijn Bonnie vaart over de zee” en dat durfde bitch wel aan. 

albertoDe koffie arriveerde. Bitch werd geparkeerd aan een tafel met twee dames en een heer, de vrienden van Alberto. Er kwam een schaaltje met koekjes (een stuk of 15) dat na het eerste liedje op wonderbaarlijke wijze leeg was. Het bandje (twee dames op accordeon, een heer op een gitaar en Alberto onhoorbaar op een keyboard) speelde wat Indonesische liedjes en wat Jan Smit (brrr!) en na een minuut of twintig werd bitch aangekondigd. Bitch meldde bij het bandje dat ze alt is en dat ze de gespeelde nummers wel erg hoog ingezet vond. Er was tot nu toe niet bij gezongen dus bitch had ook niet kunnen uitproberen of ze het zou redden. Geen probleem, ik zou alleen door Alberto begeleid worden, dus het kwam wel goed. Alberto zet “Mijn Bonnie” in en bitch zingt haar liedje. Ging best lekker en er volgde applaus. Bitch maakte zich op om weer te gaan zitten, maar dat was niet de bedoeling. De andere liedjes in het roze mapje moesten ook gezongen worden! Alberto zette “Hutje op de hei” in, wel vaag bekend, vooral de laatste zin met flinke uithalen, maar verder nog nooit gezongen! Bitch meldde dat ze het niet goed kende, maar dat vond Alberto geen probleem. Gelukkig bleek dat hij het ook niet echt kon spelen, dus aan zingen zijn we nooit toegekomen. Daarna volgden “Droomland”,”Ach, Margrietje” en “’t Zonnetje gaat van ons scheiden.” Bitch blufte zich er vrolijk doorheen en werd beloond met een stevig applaus. Dat deden de toehoorders meestal niet en daarom had vooraf Alberto nog gevraagd of bitch aan het einde het applaus wilde inzetten. Voor zichzelf hoefde bitch dat dus niet te regelen. 

Op weg naar haar stoel werd bitch gelokt door een bewoonster. Of bitch geen zin had om op woensdagavond bij het koor te komen. Inderdaad, daar had bitch géén zin in. Terug bij de koffie heeft bitch stiekem even geappt met de excollegavriendin om aan te kondigen dat ze later zou komen. Zomaar weggaan was helaas geen optie. Er volgden nog wat instrumentale versies van het populaire Nederlandstalige repertoire en om vijf over 11 was het echt klaar. Dus flink geapplaudisseerd en toen even naar de band om afscheid te nemen. Ze waren van tevoren wat aarzelend geweest omdat ze bitch natuurlijk helemaal niet kenden, maar nu was er lof en tevredenheid alom. En bitch moest vooral nog maar eens komen zingen. Alberto kreeg nog even op z’n kop vanwege deze overval, maar hij was er blind van uitgegaan dat bitch het wel zou doen en ook wel zou kunnen. 

Willeke Alberti, eat your heart out! Bitch takes over the verzorgingshuizen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: