bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch telt af

op 11/05/2016

Het is eigenlijk heel ongebruikelijk, maar bitch betrapt zichzelf erop dat ze aan het aftellen is. Nog tien weken (negen en een half!) tot de zomervakantie. Nu de beslissing dat bitch vertrekt van haar school gevallen is, is het afscheid nemen begonnen. Op rustige momenten ruimt bitch haar mailbox op, bekijkt zij duizenden bestanden op de schoolserver om te beslissen wat weg kan en wat handig is voor de nieuwe collega’s in groep 8 en ruimt zij de overvloedige berg papier en spullen in en om haar lokaal op. En inmiddels is ook een datum gepland voor het afscheid van de collega’s. Waarna we vervolgens nog twee weken moeten werken. 🙂
De kids hebben geen zin meer. Ze weten natuurlijk niet dat bitch weggaat, maar ze werken ook niet echt mee om de laatste weken een beetje gezellig te maken/houden. Regelmatig gebeuren er rare dingen. Er staan nog veel leuke activiteiten op het programma voor de komende weken, maar tijdens de voorbereiding moet ik de les regelmatig stil leggen omdat er veel gepraat en weinig geluisterd wordt, omdat iemand ineens meent te moeten reageren met “homo’s” als twee vrienden elkaar met een kus begroeten in een filmpje. Of je gaat gezellig met een flesje eau de toilette op je buurman zitten spuiten. Of je besluit dat de prullenbak te ver weg staat en dat je je afval dus beter door de klas grofweg in de richting van bak kunt gooien dan even op te staan en het afval weg te brengen. En nog meer van dat soort dingen.

Bitch probeert enthousiast te blijven, positieve dingen te benadrukken en te belonen, nieuwe projecten te starten en vooral te overleven. Morgen (donderdag) wordt duidelijk met welke directeuren van mogelijke nieuwe scholen bitch een gesprek gaat voeren op 25 mei. Er is nog genoeg te doen, maar bitch telt te weken. Tijd voor iets nieuws!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: