bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch brengt vrede

op 30/05/2016

Na de lunchpauze kwamen de mannen woest binnen. Er was gevochten, er was gescholden met combinaties van ziektes en landen van herkomst. Niet gezellig. Even tijd ingeruimd om erover te praten, maar dat kostte moeite. Na enig aandringen en met wat hulp van de dames bleek het verhaal als volgt te zijn: Er werd gevoetbald, maar niet door iedereen. De niet-voetballers maakten er een spelletje van om de bal af te pakken als die in hun buurt kwam. Dat begon na een poosje te irriteren en toen was het schelden begonnen, met direct daarna het vechten. Onze onvolprezen pleinwacht heeft hier niets van meegekregen.
Na de opheldering bleven de meest betrokken mannen boos en dwars. Bitch legde hen een probleem voor. Vanmiddag moeten jullie weer door dezelfde deur naar buiten. Gaat dat lukken? Ze dachten serieus van niet. Bitch zat met de handen in het haar. Hoe los je zoiets op?
Ineens borrelde er iets op! De dames uit de groep kregen de opdracht zichzelf zoet te houden met een tekening, een muziekje en een goed gesprek. De mannen werden naar buiten gecommandeerd om samen te gaan voetballen in de voetbalkooi. De twee meest boze mannen kozen partijen en het barstte los. Er werd fanatiek gevoetbald door de meeste jongens. Eén van de twee boze hoofden liep in eerste instantie nog boos langs de zijkant. Trapte alleen tegen de bal als hij in de buurt kwam, maar deed verder weinig moeite. Na vijf minuten zag bitch zijn gezicht opklaren en voetbalde hij lekker mee. De andere bozerik voetbalde meteen fanatiek mee en ging na elk mislukt schot op doel op zijn handen staan. Hij leek zichtbaar opgelucht dat het met een sisser afliep.
Na een kwartier ging de timer af. Bitch heeft even geëvalueerd. De boosheid was eruit. Ze hadden lekker gevoetbald en we konden ons mét de dames storten op de film voor de afscheidsavond. Hoe verzint ze het? 🙂


One response to “Bitch brengt vrede

  1. fvmuis schreef:

    Onvolprezen pleinwacht😂 Maar de oplossing is top!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: