bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch by night

op 08/08/2016

Het is de derde week van de vakantie en nu pas heeft bitch tijd en Wi-Fi genoeg om weer eens te bloggen. In de eerste week ontstond er al een idee in het bitchhoofd. Het geval wilde dat bitch nogal veel wakker lag ’s nachts. Deze keer nu eens niet vanwege musicalstress – er was geen musical –  maar vanwege het naderende afscheid van wat vertrouwd is en de opwinding voor het nieuwe. 

werk-wakker-liggenHet afscheid leidde tot nachtelijke overpeinzingen met betrekking tot wat er wel en juist niet gemist gaat worden. Sommige ouders: NIET. Een aantal leerlingen uit de laatste groep 8: NIET. Collega’s: WEL. En er moest natuurlijk overdacht worden wat bitch wel en niet zou meenemen. In eerste instantie zou er veel meegaan naar de nieuwe school: alle boeken uit privé bezit, werkboekjes en lesideeën voor groep 8, cd’s en dvd’s, alle musicalscripts, pruiken, spelletjes. Maar toen duidelijk werd dat de nieuwe groep van bitch een combi 4/5 wordt, mochten alle groep 8 spullen achterblijven. De leerlingen van bitch hadden er ondertussen al voor gezorgd dat een groot deel van de cd’s en dvd’s niet mee hoefden. Netjes uit de doosjes gehaald en zoek gemaakt. Bitch was des duivels toen ze de lege doosjes ontdekte. Ook dat was weer aanleiding tot wakker liggen. Nooit meer tevoorschijn gekomen. En overigens toch nog heel veel wél meegenomen.

Op de nieuwe school was pas in de laatste week de kennismakingsochtend, op de dag na de afscheidsavond van groep 8. Bitch was niet in vorm. De leerlingen waren aan vakantie toe. De ochtend (het uurtje!) was een drama! Een aantal jongetjes was niet aan te sturen. Zaten ondersteboven en achterstevoren. Hadden het blad van de opdracht die bitch had voorbereid binnen vijf minuten vol gekrast zodat de opdracht niet meer uitgevoerd kon worden. Lagen na een halfuur op de grond en achter een kast (we waren te gast in een ander lokaal) en veegden daar de lego en andere speeltjes bij elkaar en staken die vervolgens ook feestelijk in hun mond. Geen goede start. Voldoende aanleiding om ’s nachts nog eens over na te denken. Hoe gaan we dat in het nieuwe schooljaar aanpakken? Wat ga/moet ik ze eigenlijk leren? Welke methodes gebruiken ze? Met welk project zal ik beginnen? 

En toen was het eindelijk vakantie! Een dag eerder dan voor de andere collega’s. Bitch had de woensdag gebruikt om op te ruimen en mocht dus (van zichzelf) de vrijdag vrij nemen. Dat was lekker. Vanaf dat moment kon de nacht gebruikt worden om na te denken over de vakantie. Wat moeten we nog regelen? Wat moeten we niet vergeten? Hoe zou dat gaan met de Italiaanse cursus? Wat nou als …? Vooral het onderdeel “niet vergeten” keerde regelmatig terug. Medicijnen, boeken, e-reader, OPLADERS!, spullen voor de padroni, enz. In de laatste nacht voor vertrek bedacht bitch ook nog dat het cd-mapje nog gevuld en ingepakt moest worden. Gezellige muziek voor onderweg. Wat hadden we uiteindelijk niet bij ons? Cd-mapje, vliegenmepper, oplader voor de telefoon van bitchgenoot (bleek dezelfde aansluiting te hebben als de telefoon van bitch én de tablet; hij had wel een andere, volstrekt zinloze oplader ingepakt), afscheidsboekje dat bitch voor de collega’s had gemaakt om aan de schrijver van het boekje te laten zien, vuilniszakken en nog diverse andere zaken die kennelijk best gemist konden worden. Bitch weet dat er meer was, maar weet niet meer wat.

Nu is de vakantie alweer een heel eind op streek. En bitch  slaapt. Als een blok! Ligt zelfs niet wakker over het nieuwe schooljaar. Komt tijd, komt raad. Heerlijk!


One response to “Bitch by night

  1. stef7sa schreef:

    Elke oplader is zinloos: het apparaat loopt toch weer leeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: