bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

La vacanza in Italia – deel 1

op 09/08/2016

2016-08-07 22.45.49-2Oorspronkelijk zouden we op donderdag vertrekken, maar toen besloot bitch dat we best een dagje eerder konden vertrekken om het bitchkind te bewonderen dat deelnam aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dus de eerste stop was in Beuningen. Nooit geweest. Auto geparkeerd bij de kerk en te voet verder. Vakantiestoeltjes meegesleept en lekker een paar uur onder de ook meegesleepte parasol zitten kijken naar al die duizenden wandelaars. Gezellig hoor! Het was de heetste dag van de Vierdaagse. Eenmaal terug bij de auto stelde bitch vast dat ze een blaar had na ongeveer 3 kilometer lopen. Dat deden bitchkind en bitchkindvriend beter! Ze hebben hem helemaal uitgelopen, 50 kilometer per dag. We zijn nóg trots! 

Daarna begon de reis richting Italië écht. We hadden de tijd tot zaterdag, dus lekker rustig aan gedaan. Wél de snelweg gereden maar op tijd gestopt om een hotelletje te zoeken. Eerste overnachting in Fülpich nabij Euskirchen. Prima hotel, kostte alleen moeite om binnen te komen. Er hing een briefje op de deur dat je even moest telefoneren. Maar de eigenaar stond aan de andere kant van het pand buiten te klussen en hoorde dus de telefoon niet. Hoe dan ook, gelukt. Lekker gegeten, geslapen en de volgende dag verder.

IMAG2979Vlak voor Basel in Lörrach door de routemiep (die inmiddels ook Italiaans spreekt) gestuurd naar het Burghotel. Ook weer een prima plek. Kamer op de begane grond, ontbijtzaal beneden. Moet kunnen. Gegeten bij een Italiaans restaurant in de buurt om alvast in de stemming te komen. 

De volgende ochtend  op tijd weer weg, voorzien van veel goede raad van de baliemeneer. Vooral goed smeren tegen de zon. Tuurlijk! Snel over de grens Zwitserland in. Wij rijden tegenwoordig om Basel heen via de A98. Kleine grenspost, geen file. En ook geen files om Basel door te komen. Heerlijk. Noodstop gemaakt bij de eerste P in Zwitserland omdat bitch ineens heeeeeel erg hoge nood kreeg. Gelukkig zijn zo ’s ochtends vroeg de toiletten in Zwitserland nog heel schoon en voorzien van plenty pleepapier. Ook weer opgelost. Geprobeerd de file bij de Gotthard te vermijden door de route naar de pas te nemen. Helaas was het erg slecht weer en kreeg bitchgenoot een enorme kramp in zijn bovenbeen waarmee hij niet goed kon rijden. Bitch achter het stuur en toch maar door de tunnel. Nog wel een flink stuk van de file ontweken. Doorgereden tot Piacenza. Voelde raar. Dat is toch redelijk dicht in de buurt van de padroni en dan niet even langs gaan. Eerste poging tot hotel mislukte. Bleek een opvang voor verslaafden te zijn waar ze geen kamer voor ons hadden. Uiteindelijk werd het City Hotel. Een groot en nauwelijks gevuld hotel. Bij het ontbijt waren we de enige gasten in de zaal. Voor het avondeten werden we verwezen naar een restaurant La Chiesetta (het kerkje). De plek waar de jeugd van Piacenza samenklit om te borrelen en te luisteren naar live muziek. Heel gezellig en heerlijk gegeten. Wijn uit het dorp waarnaar we op weg waren. Goede tip!

IMAG2981De rest van de reis werd op zaterdag afgelegd. De reis ging naar Montefalco in Umbrië. Veel snelweg, met regelmatig langzaam rijden en stilstaan. De Italianen zelf hadden inmiddels ook vakantie gekregen. Hier en daar een botsing en verder prachtige vergezichten in de bergen en af en toe een bui. Bij het huisje in Montefalco werden we ontvangen door een dame, die de deur voor ons open deed en daarna alweer snel was vertrokken. Het huisje was koel maar heel donker. Het zwembad was goddelijk, maar daar hebben we op zondag pas gebruik van gemaakt. Eerst maar eens even uitgepakt, wat boodschappen gedaan voor ontbijt, koffie en dergelijke. ’s Avonds gegeten in het stadje zelf. Een burchtstad op – uiteraard – een heuvel. Stevig klimmen naar de restaurants, maar het eten was het waard.


2 responses to “La vacanza in Italia – deel 1

  1. stef7sa schreef:

    Maar jullie zijn toch wijnverslaafden (of padroniverslaafden?) dus die opvang was heel goed geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: