bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch heeft een stagiaire

op 18/12/2016

Op de vorige school waar bitch werkte, had zij na negen jaar de twijfelachtige faam dat zij goed was in het wegsturen van stagiair(e)s. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar achter elke vertrokken stagiair(e) zit een verhaal. De verhalen zal bitch jullie besparen.

Maar nu, nieuwe school, nieuwe ronde, nieuwe kansen en dus nieuwe stagiair(e)s. Op de eerste vergadering in het nieuwe schooljaar (die plaatsvindt in de laatste week van de vakantie) was er een jongedame aanwezig die na de vergadering vrolijk achter bitch aanliep door de school. We raakten aan de praat en ze vertelde dat haar vriendje mij kent. Hij had stage gelopen bij bitch. Nou ja, op de school van bitch, bleek later. Leuk om te horen, studie af, enz. enz. enz. Bitch informeerde wat zij deed. Zij bleek ook aan de Pabo te studeren. Tweedejaars. Bitch informeerde naar haar stageplek voor het komende jaar en toen bleek waarom ze zo trouw achter bitch aanhuppelde. Ze kwam bij bitch in de groep stage lopen. Dat was enigszins onverwacht. Als je net op een nieuwe school begint heb je alle aandacht voor jezelf nodig om de weg te vinden. Maar goed, bitch is een ervaren leerkracht en stagiaire was welkom. Stagiaire was helaas na vier weken alweer verdwenen. Ze vond de groep te ingewikkeld in deze fase van de opleiding en had met de Pabo geregeld dat ze naar een andere school kon. Beetje vreemd dat de opleiding geen contact heeft opgenomen, maar goed. Wat niet gaat, dat gaat niet.

Na een poosje werd een nieuwe stagiaire aangekondigd. Niet van de Pabo maar van de opleiding tot onderwijsassistent. Prima. Extra handen in de klas zijn altijd welkom! De stagiaire is al wat ouder. Heeft geworsteld met het behalen van het HAVO-diploma. Ze wil graag leraar wiskunde worden maar heeft zonder HAVO-diploma geen toegang tot het HBO. Nu doet ze de route via het MBO, waar ze gekozen heeft voor de opleiding tot onderwijsassistent. Het is nog een beetje wennen. Stagiaire is wat ouder dan gemiddeld, maar heel bescheiden. Spreekt bitch en haar 24 jaar jongere duo aan met “u”. Voor bitch niet zo’n punt, voor duo wel lastig. We zorgen dat er genoeg activiteiten zijn voor stagiaire maar inmiddels heeft ze een aantal keer afgebeld voor een stagedag, waardoor onze planning behoorlijk knel kwam te zitten. Daar heeft bitch haar vorige week toch maar even op aangesproken.

Komende week gaat ze haar eerste les geven aan de groep. Spannend voor iedereen en voor haar natuurlijk het meest. We gaan het zien!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: