bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch gedicht

op 19/05/2017

Volop in de dinosaurussen met de groep. Vandaag was het tijd om met groep 4 een gedicht over de dinosaurus te maken. Dat vonden ze nog moeilijk dus heeft bitch samen met de kinderen een gedicht gemaakt.
Stap 1: Kies een onderwerp. Dat werd Het Dinosaurusei
Stap 2Maak een lijstje van dingen die bij het onderwerp passen. Dat leverde leuke invallen op: ei met stippen, Tyrannosaurus Rex, het ei ligt in een gat, de mama dino heeft het ei gelegd, maar dan hebben die mama en papa dus seks gedaan (giechel de giechel). Zonder commentaar schreef bitch alles op het digibord.
Stap 3: Maak korte zinnen met de verzamelde informatie. En omdat het de eerste keer was dat deze kinderen aan een gedicht moest het vooral ook rijmen. En laat seks nou toevallig rijmen op T-Rex!

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-red-doted-egg-image13590375Het zijn maar 17 kinderen in groep 4 en ze deden allemaal hard mee met de creatie van het gedicht. Bitch kreeg nog wel commentaar op de spelling van het woord ‘seks’. Ze wisten zeker dat je dat met een x schrijft. Nou, mooi niet. Dat is Engels. In het Nederlands schrijf je gewoon een k en een s. Toen het gedicht af was, zaten ze erg te gniffelen. Of ze het aan hun juf (sommige kinderen komen uit een andere groep) mochten vertellen. Bitch antwoordde dat dat mocht. Waarom niet? Maar aan het einde van de schooldag bleek dat ze het niet hadden aangedurfd. :-)
Er zat ook een groepje kinderen uit groep 5 in de klas te werken. Bitch had heus wel in de gaten dat ze meeluisterden en niet aan hun eigen werk waren, maar ze liet het maar zo. Ze waren heel stil – wat anders nog wel eens moeite kost – en ze hebben van de hele les geen woord gemist.
Vervolgens moesten de koters zelf aan de slag. Als de gedichten klaar zijn, zet bitch ze hier neer.

het dinosaurusei

gisteren was ik heel erg blij
ik zag een dinosaurusei
het lag in een groot gat
een dinomama legde dat
er zaten rode stippen op
toen kwam er een enge kop
het was  een tyrannosaurus rex
en die deed iets geks
hij nam het dino-ei mee
en at het op bij zijn diner
mamma en pappa dino hadden seks
niet zeggen aan de T-rex
weer een ei met stippen in het gat
een nieuwe dinobaby wordt dat

Een pareltje, toch?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: