bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in de relaxstand

op 22/08/2017

De tijd bij de padroni is ideaal voor het echte vakantiegevoel. Weinig doen, lekker eten, veel lezen. En dat maakt dat de stukjes in deze blog wat korter zijn.

Dag 19

gelateria-sibilleMaandag is niet de favoriete dag van bitch. Het is de dag van de reumapillen. Maar een chatje met een excollegamedereumagenieter bracht bitch op een slecht idee: een spijbeldagje. Had de excollegamedereumagenieter ook gedaan en bitch vond eigenlijk dat dat wel kon. De laatste spijbeldag was 2e kerstdag 2016. Dat is best heel braaf. Dat betekende dat bitch lekker een biertje en een wijntje kon drinken. Maar dat later. De dag begon wat later dan de vorige. Na het ontbijt reisden bitch en -genoot met de kookpadrone naar de Esselunga, de grote supermarkt. AH-XL, zeg maar. Even lekker inslaan. Nuttige dingen (groente, melk, beleg, kaas, bier, brood, crackers) en onnuttige, maar lekkere dingen (ansjovis in het zuur, olive ascolane, insalata russa). Het is gruwelijk druk in de Esselunga en na enig nadenken weten we waarom. Morgen is het 15 augustus, Ferragosto. Voor de Italianen een belangrijke feestdag, zoals Kerstmis. En als Italianen vieren, dan eten ze. Vandaar de drukte. Maar bij de kassa gaat het razendsnel. Nog vlot een bakkie koffie gescoord en dan weer naar huis. Bootsschappen šŸ™‚ opruimen voordat ze door de hitte bederven. De helft van de blikjes bier leggen we in de koelkast in ons appartement, zodat we snel een koud biertje hebben als we beneden op het terrasje zitten. Aan het einde van de middag pakken we de auto en rijden we met de kale padrone naar Stradella voor een ijsje van Sybilla en een borrel op een terras. Alle bankjes op het grote plein zijn bezet door oudere mensen. Oudjes. Veel cafĆ©tjes zijn wegens vakantie gesloten, dus ze lopen een beetje met hun ziel onder hun arm. Dan maar een bankje. Wij borrelen met heel veel hapjes, dat zijn ze in ItaliĆ« zo gewend. Wel een beetje sneu voor de kookpadrone, die zich inspant om een lekker avondmaal voor ons te bereiden. We doen toch ons best maar, dus hij heeft het niet voor niks gedaan.

 

Dag 20

bmdKalm aan maar weer. Niet te vroeg op. Het is Ferragosto en we zijn voor de cena uitgenodigd bij Luisa la Sorte, een vriendin van de padroni die ook aan B&B doet. Er zijn behalve wij viertjes alleen maar Italiaanse gasten. Joepie! Kunnen we lekker ons Italiaans oefenen. En het gaat goed! Bitch krijgt complimenten van haar tafelgenoten en heeft zelfs het lef om de kookpadrone (maar vanavond niet) te corrigeren. Eens een juf, altijd een juf. :-)
Bitch praat met de moeder van Luisa, met een schoonzus, met de padroni en de bitchgenoot uiteraard en het is erg gezellig. Het eten bestaat uit barbecue. Als we aankomen staat er al een grote spies kebab te draaien op zo’n echte shoarmadraaier. Als we weer thuis zijn realiseren we ons dat daar dus helemaal geen vlees van op tafel gekomen is. Waarschijnlijk nog niet gaar. De rest was heerlijk! Vooraf lekkere worst, ingemaakte rode uien. Dan garnalen, lamsvleesspiesjes, lapjes varkensvlees en heerlijk brood. Bitch is gek op brood. Helemaal nu ze dat de laatste maanden vanwege het koolhydraatarme dieet weinig gegeten heeft. En wijn, natuurlijk. Veel wijn. In alle variĆ«teiten! Kookpadrone is de BoB, maar niet heus. Hij drinkt lekker mee en bitch kan zich werkelijk niet herinneren of hij ons veilig thuisgebracht heeft. Maar dat zal haast wel. We duiken bij thuiskomst om half elf meteen ons bedje in. Het muntje is op. Maar het was bijzonder gezellig!

 

Dag 21

IMG_20170816_163446.jpgHet is alweer woensdag. Er wordt nog onderhandeld over de vertrekdag. Wat de padroni betreft kunnen we een paar dagen langer blijven. De eerstvolgende gasten voor het kleine appartement worden pas dinsdag of woensdag verwacht. Het klinkt aantrekkelijk, maar wij willen ook nog langs een wijnboer in de omgeving van Verona en zijn van plan om na het proeven een nachtje in die buurt te overnachten. We zijn er nog niet uit.
Vandaag staat er niks op het programma en dan doen we dus ook niks. Nou ja, zwemmen (niet zo scherpe onsie), lezen, bloggen en zo, maar verder niks. Kookpadrone maakt plannen om een lekker gerecht met lof en zalm te maken, maar kale padrone en bitch hadden al bedacht dat we uit eten zouden gaan. Een spannende onderneming, want we hebben geen idee of er restaurantjes open zijn op de dag na Ferragosto. Maar dat valt mee. We willen naar Il Fontanino net buiten Santa Maria della Versa en die blijken gewoon open te zijn. Ook weer geregeld. We eten heerlijk, al kan bitch niet zo goed meer bedenken wat dan. Een uitgebreide amuse met allerlei lekkere hapjes, een antipasto met vis en dan… nog iets. Lekker in elk geval.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: