bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Back to school!

op 25/08/2017

De vakantie zit er op. Voor iedereen die nog altijd denkt dat je in het basisonderwijs zes weken vakantie hebt: Wake up! Het zijn er nog maar vijf. Volgende week moet er weer gewerkt worden. Klas inrichten. Leerlingen doorspreken. Programma’s maken. Lijstje voor de klassendienst. Lijstje voor de brandrij. Thema’s voorbereiden. En… dit jaar ook op donderdag en vrijdag een studietweedaagse. Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dus: de vakantie zit erop.

Gisteren liep bitch met haar lief door de stad (het dorp) en daar ontmoette zij een leerling die ze vorig jaar in de klas had gehad. Met moeder en grote zus. Het kind was op 1 mei in de klas gekomen en in de laatste schoolweek kondigde moeder aan dat ze gingen verhuizen naar het buitenland. Bitch’ mond viel open. Ze waren nog geen jaar in Nederland. Maar goed, de argumenten waren logisch en je houdt ze niet tegen. Bitch heeft wel aangegeven bij moeder dat ze het erg heftig vond voor de kinderen. Bij de ontmoeting in de stad meldde moeder dat ze zich bedacht had. Ze blijven toch in Nederland. De school van de oudste dochter had ook twijfels geuit over de verhuizing. Dus ze blijven. Bitch is vooral blij voor de kinderen. Het was wel opvallend dat moeder geen idee had hoe ze dat nu moest regelen en wanneer de school eigenlijk weer begint. Maar dat wist bitch dan weer wel.

back to school

Vanmiddag is bitch even naar school geweest. Even kijken of de verbouwing gelukt was. Dat bleek zo te zijn. En even een paar verhuisdozen halen om spullen naar de opslag te brengen. Dat even ‘viel’ tegen. In de hele school geen lege verhuisdoos te vinden. Volle wel. Uiteindelijk vonden we er nog een paar in de opslagruimte op het schoolplein. Gauw de deur weer op slot en nog even een weekendje niet aan school denken. Volgende week weer.


One response to “Back to school!

  1. stef schreef:

    Gevalletje Ik Vertrek … niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: