bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op studiereis

op 02/09/2017

Bitch heeft zin in het nieuwe schooljaar! Eigenlijk altijd wel, maar dit jaar voelt het extra goed. Wat is er gebeurd?

Aan het begin van de week heeft bitch samen met haar duo (dezelfde als in de tweede helft van het afgelopen jaar, heel fijn!) alle belangrijke zaken voorbereid. Goede afspraken gemaakt over kinderen die niet het reguliere programma volgen. Goed overleg, veel dezelfde ideeën en opvattingen. Zoals bitch het op de vorige school gewend was met haar dierbare duo. En een goed georganiseerde overdracht. Iedereen die met de kinderen te maken heeft (en dat zijn er best veel, zie de volgende alinea), zat bij het overdrachtsgesprek. Dat betekent dat iedereen op de hoogte is van de bijzonderheden van de kinderen. Welke aanpak werkt (niet?), wat helpt het kind, wat belemmert. Goede gesprekken. Kost wel wat meer tijd, maar dan weet iedereen waar hij naar toe is. 

De afgelopen twee dagen was Bitch op studiereis. De school waar bitch vorig jaar begonnen is, werkt volgens een nieuw concept. De kinderen van groep 5 t/m 8 zitten in een mentorgroep en volgen daarnaast instructielessen op eigen niveau voor rekenen, spelling en lezen bij een specialist. Een kind uit mentorgroep 5 kan rekenen bij groep 6 en spellen op niveau van groep 4. Doet veel meer recht aan kinderen! De andere vakken worden thematisch aangeboden in de mentorgroep, waar natuurlijk ook rekening gehouden wordt met niveauverschillen.
Door wisseling van directie en de instroom van nieuwe collega’s was er behoefte aan het opnieuw formuleren van uitgangspunten en ideeën. Om niet gestoord en afgeleid te worden was besloten dat er twee dagen aan dit onderwerp besteed zouden worden buiten de school. Het werd een hotel in Schoorl. Donderdagochtend tussen half 9 en 9 uur meldden de collega’s zich, dronken een bakkie en daarna gingen we aan de slag. Van tevoren was er wel wat gemopper: twee dagen niet in je klas aan de slag, niet thuis slapen, geen programma voorbereiden, enz. Maar aan het einde van de twee dagen was het gemopper weg. We hebben veel bereikt. Een duidelijk plan van wat we willen en hoe. Een helder tijdpad (niet alles in de eerste maand gepropt). Zicht op elkaars talenten en tekortkomingen en gekeken hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Lol gehad met elkaar en gehuild met elkaar. Serieuze opdrachten in heerlijk gevarieerde werkvormen en Wie is de Mol? Bitch was er al bang voor: zij was de mol, dus dat werd liegen en bedriegen. Ging bitch goed af. De meeste teamgenoten hadden haar niet door. Lekker gegeten. Biertje/wijntje gedronken. Kortom een heel zinvolle tweedaagse!
Bitch voelt zich klaar voor het nieuwe schooljaar, maar begint pas woensdag met werken. Dat is raar… Voor het eerst in 25 jaar is bitch niet aanwezig op de eerste schooldag. 

bdr  bty  bty  bdr  bty  bmd  bty

En dan nog dit: sinds de overgang vorig jaar naar de nieuwe school klopt de naam van de blog niet meer. Bitch is niet meer de bitch van de bovenbouw. Ideeën voor een nieuwe naam? Of gewoon zo laten? Reageer hieronder!


One response to “Bitch op studiereis

  1. stef schreef:

    Oeps moeilijk hoor, nieuwe blogtitel. Ik peins …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: