bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de papa’s

op 28/12/2017

Bitch bezocht de huisarts. Op het parkeerterrein aldaar fietste ze langs een papa met twee kinderen. Dat wil zeggen, papa stond op 10 meter afstand van de auto te appen met zijn mobiel. Eén kind stond luidkeels krijsend aan het portier van de auto te trekken. Wilde kennelijk naar binnen, het was erg koud. Het andere kind stond zichtbaar in tweestrijd halverwege de papa (bitch gaat er gemakshalve vanuit dat de begeleidende mannen in deze verhaaltjes de papa’s van de kinderen zijn) en de auto. Ze wilde ook de auto in, maar wilde papa niet alleen laten tijdens zijn zo belangrijke telefooncontact. 

In de wachtkamer zat een papa met twee jongetjes. Het ene jongetje, bitch vermoedt dat dit de patiënt was, hing wat zielig op zijn stoel. Het andere, iets oudere jongetje bleef maar vragen stellen. Is er ook een vos in Grollo? Daar is ook een bos. Is er een vos in Zaandam? Is er een vos bij de dokter? Is er een vos bij oma? Daar is ook een bos. En even later volgde hetzelfde rijtje vragen, maar dan over de vleermuis. Papa gaf zeer geduldig antwoord op alle vragen. Ja, in Grollo is een vos. Want daar is een bos. Nee, in Zaandam is geen vos. Bij oma is wel een vos. En een vleermuis. Eindeloos ging het vragen en beantwoorden door. 

Twee papa’s. Allebei twee kinderen mee. En toch zó verschillend. Wat kan er toch voor belangrijks te appen geweest zijn, dat je als papa je kinderen kunt negeren. Doet bitch denken aan de vele ouders die ’s ochtends met de telefoon aan het oor hun kind naar school brengen. Geniet er nou toch van, ze worden zo snel groot!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: