bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de gordijnen

op 10/07/2018

Er rust een vloek op onze aanschaf van gordijnen! Bitch en -genoot hadden zich gewend tot een bekende, gerenommeerde gordijnleverancier uit de regio, die sinds enkele jaren samenwerkt met een eveneens goed bekend staande decoratiezaak.

Bij het rondkijken in de zaak op een zaterdag werden we heel vriendelijk geholpen. Na anderhalf uur was de enorme collectie teruggebracht tot drie stalen voor de woonkamer en één voor de keuken. Met de stalen keerden we huiswaarts en we namen ruim de tijd om te proberen en te overleggen. Op dinsdag keerde bitch met de stalen en de wensen terug naar de winkel. Een monteur werd geregeld om alles in te meten.

Hij verscheen een week later. Alles gemeten, opgeschreven. Een offerte zou volgen. Volgde niet. Na nog een week maar eens gebeld waar hij bleef. “Ze waren er net mee bezig”. En inderdaad, de volgende dag zat de offerte in de mail. Helemaal zoals we wilden. Mailtje teruggestuurd, dat we akkoord gingen en dat ze de bestelling conform de offerte konden doen.

Na vier weken maar eens gebeld of er al een leverdatum bekend was. Dat moest uitgezocht worden. Bitchgenoot werd een uurtje later teruggebeld. Ze hadden de bestelling nog niet gedaan want er was nog geen aanbetaling ontvangen. De winkel had gelijk, wij hadden die voorwaarde over het hoofd gezien, maar ze hadden dus al die weken niet de moeite genomen om eens te informeren of we nog geïnteresseerd waren. Bitchgenoot heeft zich daar flink boos over gemaakt en na een paar dagen kwam het bericht dat we 10% korting kregen om het goed te maken. Een afspraak met de monteur werd ook meteen gemaakt.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De gordijnen zouden bezorgd en opgehangen worden. Bitch had haar pianoles ervoor afgezegd. De monteur kwam vanaf 14.30 uur. Rare afspraak, maar goed. Hij was er tegen drieën. We hadden de bank al aan de kant gezet, bitch moest alleen nog even de planten uit de vensterbank verwijderen. Toen ze toe was aan de planten in voor het kleine raam, waarvoor we een vouwgordijn hadden besteld, meldde de monteur dat het vouwgordijn er nog niet bij was. Bitch vroeg of ze verder nog iets kon betekenen, antwoordde de monteur dat hij wel een kopje koffie lustte. Oké dan.

davOnder gemopper werd de gordijnrails opgehangen en werd het eerste pak met gordijnen geopend. Er zaten twee gordijnen in. We hadden er één besteld. Of dat erg was. Ja natuurlijk was dat een probleem. We wilden er maar één. Dus daar moest hij dan weer contact over opnemen met de zaak. Voorlopig hangen ze maar even.

Over naar de keuken, waar we prachtige vouwgordijnen willen. In wit. Het moet gezegd, de monteur gaat er keurig mee om. Trekt handschoenen aan zodra hij daadwerkelijk met de gordijnen in de weer gaat. Maar dat duurde nog even. Het door hem meegebrachte ophangsysteem blijkt niet te installeren te zijn in ons plafond (dat hadden wij inmiddels ook al ontdekt bij het ophangen van de sjoelbak). Dus de monteur vertrekt naar de bouwmarkt om een latje te halen en keert terug met een alternatief haakje. Bitch snapt het verschil niet. maar al snel hangt het eerste stuk. Het is inmiddels half zes geweest.

Om 7 uur nemen we afscheid van de overigens aardige monteur. We betalen alleen wat geleverd is en krijgen de belofte dat we morgen gebeld worden. Eerst zien, zei blinde Maupie.

sdr  sdr

sdr


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: