bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in de tropen

op 23/07/2018

De vakantie is begonnen en bitch heeft het echt verdiend. Het waren tropenweken de laatste veertien dagen! Binnen de school moest flink verhuisd worden vanwege een van gemeentewege bedachte verbouwing en bijbehorende verhuizing waar niemand op zat te wachten. Al wekenlang liepen er mensen door de school om te kijken, te meten, te denken (bij voorkeur hardop en ín het lokaal). Gewoon onder schooltijd want het is wel onderwijs, hè! En er verscheen een gigantische berg verhuisdozen in de voorhal. De hele klas van bitch moest ingepakt worden en o ja, er waren ook nog oudergesprekken. Tussen de openstaande dozen in een bloedheet lokaal. Want ook het weer was de afgelopen weken tropisch. En is dat overigens nog steeds. Daar heeft bitch dan weer niet zoveel last van. Ze kan er goed tegen.

Maar inpakken dus. En oudergesprekken. En in die week trouwens ook nog meesters- en juffendag. Heel gezellig, maar druk in het hoofd. Bitch had bedacht een Levend Ganzenbord spel te doen met de kinderen. Dat vergt wat voorbereiding in de vorm van bordnummers, groepjes, antwoordformulieren en opdrachten. Tot haar blijdschap ontdekte bitch op haar laptop dat ze zoiets al eens gemaakt had. Dat scheelde een hoop werk. Gemaild naar het schooladres en toen ze het wilde opslaan, bleek het al op de server te staan. Goed gedaan, bitch! En toen herinnerde bitch zich dat ze vorig jaar dit spel ook met haar klas gedaan had. Vandaar. Dus. Op de feestdag zelf kwamen er nog andere herinneringen aan vorig jaar naar boven. Het ophangen van de bordnummers had vorig jaar heel veel tijd gekost. Vroeg naar school dus. Kwart over zeven binnen. Het lag allemaal al geprint klaar, dus dat scheelde weer. En ineens was daar nóg een herinnering. Bitch had dit spel samen met een collega gedaan! Met groep 3, die nu haar eigenste groep 4 was. Ze kenden het dus al. Wat te doen???? Geen stress, gewoon aan de kinderen vragen wat ze wilden. Sommige kinderen herinnerden zich inderdaad dat ze vorig jaar Levend Ganzenbord hadden gedaan. Tot genoegen van bitch kozen de kinderen er bijna unaniem voor om lekker zelf te spelen tot de pauze. Dat gaf bitch mooi de tijd om nog wat dozen te vullen. Na de pauze was er een disco voor alle kinderen, dus daar hoefde bitch niet veel aan te doen.

Woensdag in de laatste week was er zomerfeest. Heel gezellig, maar ook wel heel druk. Er was een maandviering waarvoor een aantal keer geoefend moest worden. Er was een lunch op school, verzorgd door ouders met hapjes in het thema van het land waar hun kind zat. Wij hadden Duitsland. De kinderen en ouders mochten door de hele school hapjes proeven. Heel gezellig, lekker en relaxt, maar er was nog zoveel te doen…
In de middag waren er buiten spellen voor de kinderen, waaraan bitch niet heel veel werk had. Ze zat bij de deur en reguleerde het in- en uitgaande verkeer. Vooral ingaand want eigenlijk was er geen reden om de school in te gaan. Goed te doen, maar die dozen waren nog steeds niet gevuld!

Donderdag was de laatste dag met kinderen. Laatste spullen uitgedeeld, verjaardag gevierd, afscheid van de gymmeester, afscheid van een leerling en veel onrust. In het hele pand was de verhuizing voelbaar aanwezig. de klas van bitch was nog steeds niet ingepakt. Na schooltijd een gesprek met directeur en P&O. De twee jaar ziekteverzuim voor één dag loopt op zijn eindje en dat betekent dat er allerlei formulieren ingevuld moeten worden. Belangrijk, alhoewel bitch geen WIA-uitkering zal krijgen. Niet genoeg ziekteverzuim, geen 35% van de aanstelling, maar de aanvraag moet toch. En er stonden nog altijd dozen te wachten. 

Vrijdag was dan de echte verhuizing. De spullen van bitch zouden als laatste verhuisd worden, dus dat gaf wat lucht. Tegen koffietijd was alles (met hulp van wat collega’s) ingepakt, gesopt en gestickerd. De verhuizers mopperden. De collega’s van de RK-school, die twee lokalen van onze school moesten ontruimen, hadden nog niks ingepakt en dat was wel de plek waar de hele verhuistrein moest vertrekken. Bij de koffie besloot de directeur de regie in eigen hand te nemen. Samen met drie potige collega’s begonnen ze spullen te verplaatsen, uiteraard na overleg met de ingehuurde verhuizers. Die deden af en toe een kast en waren maar al te blij dat ze hulp kregen. Ze hadden gemeld dat het wel zeven uur zou worden eer ze klaar waren. Dat bleek door de hulp uit onverwachte hoek dus mee te vallen. Om twee uur stonden alle tafels op zijn plek in het nieuwe lokaal van bitch en was er al een start gemaakt met het programma voor het nieuwe jaar. Om half drie stopten we met werken. Tijd voor vakantie. Benieuwd of de verbouwing ook zo voorspoedig gaat…


2 responses to “Bitch in de tropen

  1. stefsmulders schreef:

    Volgend jaar weer levend ganzenbord? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: