bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in de file

op 27/07/2018

De vakantie is begonnen. Bitch en bitchgenoot laten het huis achter in handen van Gabbertje en haar vrouw. Gabbertje heeft botjes gebroken en kan niet naar driehoog achter. Het kersverse huis van bitch is een ideaal toevluchtsoord.
We vertrekken donderdag de 26e. Een warme dag, maar ideaal om te reizen. Het is heerlijk rustig op de weg! Wee vliegen door het Hollandse landschap en voor we het weten zijn we in Limburg. Mooie plek voor de lunch. Het dorpje Ittervoort heeft een bakkerij met broodjes én een kerk. We bezoeken allebei!

sdr  dav

Voor het eerst rijden we even later door de tunnel bij Maastricht. Schiet lekker op. Er is ook hier geen file. Wat er wel is op deze hete dag: regen! In Luxemburg. De temperatuur zakt spontaan van 34 naar 22 graden. Heerlijk! Maar de vreugde is van korte duur. Het is een minibui en zodra we eruit zijn, stijgt de temperatuur weer feestelijk naar 34 graden en warmer. We zoeken een P om even uit te rusten. Gelukkig is er schaduw en kunnen we op ons gemak even een boekje lezen. Tegen half zes zijn we in Best Western Hotel Metz. Kamer met airco, waar we lekker even een tukje doen. In het restaurant een dagmenuutje met een dikke bier. Heerlijk. Om tien uur liggen we in bed om lekker te slapen, moe van de warmte.

Voor de vrijdag hopen we op weer zo’n voorspoedige reis, maar het valt tegen. Binnen een uur staan we in een enorme file, veroorzaakt door een ongeluk. Een uur lang sudderen we voort en dan besluit bitchgenoot dat het genoeg is. We rijden van de snelweg af en vinden even buiten Gondreville (net voorbij Nancy) een schaduwrijk plekje om te zitten, te lezen en vooral niet te ergeren. Als wee ruim een uur later terugkeren naar de snelweg, is de file er nog steeds. We sluiten maar weer aan. Na een poosje, als we gezien hebben hoe de vangrail weer hersteld wordt, kunnen we eindelijk doorrijden. Met enig leedvermaak stellen we vast dat er aan de andere kant ook file staat. Gnagnagna.

sdr   sdr

De rest van de route is het redelijk filevrij, maar onze weggenoten, vooral de Nederlanders, rijden als halve zolen. Er wordt volop rechts ingehaald, links gehangen, bumper gekleefd en meer van die ergernissen. we lassen nog even een zit en plaspauze in. We drinken op deze hete dag (37 graden!) veel water. Jammer dat het water snel warm wordt. Zo zitten we dus aan de nog net niet kokende spa rood. Maar iets is beter dan niets. We hebben door het ongeluk vele uren vertraging opgelopen. Om te voorkomen dat we bij Lyon weer klem zitten, kiest bitch een alternatieve route, waarbij we Lyon mijden. Het kost wat moeite voordat we onze miep hebben overtuigd, maar uiteindelijk accepteert ze onze keuze en stuurt ze ons feilloos naar Chambéry waar we om even na acht uur arriveren. Toen we vertrokken zei miep dat we er tegen vier uur zouden zijn. Maar het is gelukt. we proberen nog iets mee te krijgen van de maansverduistering, maar wolken en bomen zitten in de weg. Heel even zien we een glimp. Daar doen we het maar mee. We bereiden ons nu mentaal voor op de Fréjustunnel en zwarte zaterdag. Vroeg vertrekken dus maar!

sdr


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: