bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in buio

op 02/08/2018

Zaterdag 28 juli 2018

Dusss we waren na de voor ons mislukte maansverduistering vroeg naar bed, moe van een lange dag fileren. Uit ons raam zagen we nog heel even een flardje oranje maan, maar overigens was er teveel omgevingslicht. Toen bitch om een uur of drie moest plassen, merkte ze dat de airco uit was. En dat het licht in de wc uit was. Bitchgenoot zal het wel koud gekregen hebben of zo. Bij het ontwaken bleek dat de stroom was uitgevallen. Kan gebeuren. We zouden het wel even melden bij de receptie op weg naar het ontbijt. De receptie was verlicht met een stel kaarsjes. De elektriciteit was in het hele hotel uitgevallen. Blikseminslag in een transformatorhuisje. Petit-dejeuner was er ook niet. Ja, vruchtensap en plakjes cake. Daar hadden we geen zin in. Stiekem hoopten we dat we ook niet konden betalen, maar helaas… het pinapparaat ging op batterijen en werkte dus nog. Het ontbijt hebben we uiteraard niet betaald. De rekening komt per mail. Nog niet gezien, trouwens. snel ingepakt en op pad gegaan, we wilden toch al vroeg weg vanwege de gevreesde zwarte zaterdag. De weg naar de Fréjustunnel was bijna leeg. We reden in één keer door tot het betaalhokje en toen meteen de tunnel in. Ongekend! 17  km verderop reden we in Italië de tunnel weer uit. Ook hier verlaten snelwegen. We stopten af en toe eens voor koffie of een broodje, benzine en een plas en kwamen zonder problemen aan in San Bartolomeo al Mare.

sdr

Er was zelfs genoeg tijd voor een piccola siesta aan een stroompje. In San Bartolomeo vinden we de sleutel op de afgesproken plaats: in de bar tegenover het appartementencomplex. De auto kunnen we achter het gebouw op privéterrein parkeren. Daar staat ie goed. Als we geïnstalleerd zijn maken we een verkenningstocht door het dorp. Niet ingewikkeld: als we ons straatje uitlopen staan we bij de zee. Rechtsaf drukke boulevard met kraampjes (boeken, sjaaltjes, schoenen, hoedjes, meuk); linksaf nog een eettentje, een volleybalveld en de haven. That’s it. We doen bier (in de bar di fronte a noi) en later eten we heerlijk vissig in Peccati di Gola, links op de boulevard. Tóp. Later genieten we vanaf ons balkon van de pantoffelparade die zich behalve op de boulevard ook in ons straatje afspeelt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de geweldige ijsjeswinkel die onze buurman/vrouw is. Zo leuk om naar te kijken!

Zondag 29 juli 2018

Het is bijzonder dat onze overburen, de barmensen, de hele tent ’s nachts opgeruimd hebben en ’s ochtends vroeg alweer hebben uitgestald zonder enige geluidsoverlast. Uitslapen zit er niet in, daarvoor is het te warm. We ontbijten vandaag nog met een droog broodje van de supermarkt naast de school, waar we gisteren ook nog even naar toe gelopen waren. De broodjes zijn niet bedoeld om te bewaren, maar om direct op te eten, blijkt nu. Morgenochtend gewoon koffie en croissant in de bar. We gaan er vandaag even heen voor de ochtendkoffie en schuiven dan weer op ons terras in afwachting van de padroni. Die horen we al voordat we ze zien: de kale padrone roept luidkeels de naam van onze straat en trekt daarmee onze aandacht. Wij zwaaien en roepen terug, maar het duurt even voordat ze doorhebben dat ze al op de juiste plek zijn. Het weerzien is warm en oorverdovend. Vooral Joia moet even duidelijk maken dat ze er is.
We gaan al snel op pad, op zoek naar een plekje voor de lunch. We komen terecht bij Trattoria La Terrazza. De oude heer Luigi Terrazza spreekt tot ons in een onverstaanbare mengelmoes van Duits, Italiaans en ons onbekende taalgroepen. We nemen aan dat hij in zijn eigen wereldje leeft. We gaan voor pastavarianten met/zonder vis. In de lasagne geen vis, in de rest wel. Hoogste tijd om terug te keren naar ons appartement voor de spijsverteerdut. Absoluut noodzakelijk. Komt van al dat eten. En misschien ook door de wijn.

Eenmaal uitgedut, zoeken we het hondenstrand op zodat hond en wij ons kunnen baden in verkoelend water. Iets ingewikkelder dan het hier staat. Veel stenen in het water, waardoor het voor bitch praktisch onmogelijk is te water te gaan. Zelfs met de ter plekke aangeschafte waterschoenen. Nu ja, kijken is ook leuk. En als de padroni naar huis zijn kunnen we naar het normale-mensen-strand met alleen kiezeltjes en slechts een enkele kei. Het hondebeest weigert trouwens te zwemmen. Baadt een beetje pootjes, blaft naar andere honden, maar zwemmen? Nope!

Als de avond dreigt te vallen wandelen we over de boulevard op zoek naar een plek om te eten. Waar we zaterdag zaten is de muziek te dreunend voor de tere hondenoortjes. Andere tentjes aan de boulevard zijn overcrowded. We verlaten de boulevard en wandelen door straten met ristorantjes die allemaal enorme wachttijden hebben. Dat rijmt niet met onze enorme honger. Nou ja, we willen niet zolang wachten. Aan de Via Aurelia vinden we Trattoria La Risacca. De baas zegt dat hij vol zit. Er zit inderdaad veel volk. Onze bijdehante padrone wijst op een tafel vol glasservies maar zonder mensen en informeert of deze dan niet beschikbaar is. Dat is ie, na enige opruimactiviteiten. We zitten heerlijk te eten. Ook hier weel veel vis. Na het voorgerecht blijkt de hele tent leeggelopen te zijn. Misschien waren we iets te laat. De baas jaagt ons niet op en we maken het diner gezellig af met veel geklets en lekker eten. Daarna is het de hoogste tijd om de pantoffelparade te observeren onder het genot van een heerlijk ijsje van de buren. La vita è bella.

Maandag 30 juli 2018

Bitch wordt wakker van enige opwinding in het appartement. Omdat er op maandag markt is, blijkt de auto van de padroni te zijn weggesleept. Ze hadden het bordje hierover niet gezien. Later deze dag ontdekken ze dat er wel erg veel van die waarschuwingsbordjes staan. We starten toch maar met een ontbijt al bar, ervan uitgaande dat de auto veilig staat. De padroni brengen ons naar school, maken kennis met de docente en haar vader die de tent leidt en gaan dan op zoek naar een politiebureau voor nadere info over hun auto.

Bitch en bitchgenoot zwoegen onder leiding van Maestra Martha in  een niet geaircood kamertje op hun Italiaans. Het is weer erg leuk om zo intensief bezig te zijn met de taal. Na de instaptoets om het niveau te bepalen, keert Direttore Carlo terug om aan Chris te vragen hoe het is te moeten leven met een genie. Bitch dus. Twee fouten in 49 opgaven. Bitchgenoot had er iets meer. Het voorstel is om de lessen apart te doen vanwege het niveauverschil. Bitch vindt dat wel een goed plan en bitchgenoot vindt het vooral niet zo gezellig, maar snapt het wel. We starten er woensdag mee. Dinsdag nog een dagje samen zwoegen. Het is voor bitchgenoot echt beter want bitch heeft nogal de neiging te helpen en te verbeteren.
Halverwege de ochtend is er een halfuurtje pauze. De school zorgt niet voor koffie; we worden de straat op gestuurd om in een bar koffie te gaan drinken. No problem. We vinden snel een plekje, drinken twee koffie en keren dan terug naar de school. Om half 1 zijn de lessen klaar en zoeken we de padroni weer op die met de auto zijn teruggekeerd en nu in het appartement zitten te wachten op ons.
Lunch eten we weer bij La Terrazza, waar we nu wat later zijn en nog net niet weggekeken worden. De andere tafels worden al afgeruimd, een tafel voor het personeel wordt gedekt. Wij laten ons niet opjagen en genieten van onze lunch.

Na de lunch nemen we afscheid van padroni en hond. We zien ze gauw weer! Zelf gaan we even tukken en daarna, aan het einde van de middag, naar het strand. Lekker zwemmen, beetje zonnen, biertje. En dan weer naar ‘huis’ om te douchen. Diner toch maar weer bij Peccati di Gola. Vis is zo lekker!

Foto’s lukken niet zo erg. Niet zo’n best netwerk…

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: