bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch niet in de grot

op 05/08/2018

Het idee was om na de lunch en de siësta de grotten van Toirano te bezoeken. Warm aanbevolen door juf Martha en ook de beide reisgidsjes zijn enthousiast. Klinkt wel aantrekkelijk, een frisse grot, dus we besluiten die kant op te rijden. Via de SS1, de Via Aurelia. Eigenlijk zijn we wat te laat op pad, maar als we gearriveerd zijn kunnen we nog net met de laatste visita guidata mee. De weg naar de ingang is nog 200-250 meter. Maar het is erg warm en bitch trekt het vereiste hoge tempo niet. Gedesillusioneerd en ook gefrustreerd keren we op 100 meter afstand van de ingang om. Dit wordt hem niet.
Via de snelweg keren we terug naar onze hometown en wachten op ons balkonnetje tot het tijd is voor het avondeten. We wandelen naar La Risacca, waar we met de padroni ook gegeten hebben zondagavond. Ook nu blijkt bijna alles wat we willen bestellen niet meer voorradig te zijn. Het wordt dus uiteindelijk Brazino, o nee tóch orata want dat is er wel. Hoe dan ook, lekker gegeten!

Vrijdag 3 augustus 2018

Laatste lesdag alweer. Bitch heeft eerst les, anderhalf uur. Dan drinken bitch en -genoot koffie bij Danilo en dan keren we terug om samen een spelletje triviant te spelen met vragen in het Italiaans en natuurlijk over Italië. Gezellig hoor. Als de les bijna om is, scoort bitchgenoot zijn laatste taartpuntje en dan is het voorbij. We nemen afscheid van maestra Martha en fidanzato Alessandro en verlaten het pand. Heftig teleurgesteld! Er is niet eens een certificaat deze keer. Heel onbevredigend! Lunch dan maar met vis en dan tukken. Om een uur of vier verplaatsen we ons naar het strand waar het deze vrijdagmiddag alweer flink druk is. Beetje zwemmen, beetje lezen, biertje. La vita is alweer bella!

Tegen zeven uur naar het appartement, douchen en dan rond een uur of 8 naar de Peccati di Gola, waar we al eerder zaten. Achter ons staat een lange tafel met kinderen van de plaatselijke zeilschool. Heel onrustig. Van de geserveerde pizza eten ze amper de helft op. Zo zonde… Gelukkig zijn ze snel klaar en keert de rust terug. Ons eten komt al snel en zorgt voor verwarring. Voor bitchgenoot is er de bestelde inktvis, bitch krijgt een pannetje mosselen aangereikt. Maar dat had ze niet besteld. De bezorgster druipt af. Even later komt ze vragen wat bitch dan wél besteld had. Nou, soep. Nog even later keert ze terug met hetzelfde pannetje waarin dus de soep blijkt de te zitten met heerlijke zeevruchten, óók mosselen. Het smaakt ons allemaal prima!

We wandelen nog even over straat en zoeken dan het balkon op om te genieten van de pantoffelparade en opnieuw muziek in de bar. Zelfde zanger, geen karaoke. Dat scheelt. Alles stopt weer keurig om twaalf uur en voor we het weten, zijn we in slaap.sdr  fbt

 


2 responses to “Bitch niet in de grot

  1. stefsmulders schreef:

    Dove è la foto di Alessandro???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: