bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch bij de padroni

op 06/08/2018

Eerst maar wat foto’s van vrijdag!

sdr   sdr

dav   dav

Zaterdag 4 augustus 2018

Vandaag moeten we het appartement in San Bartolomeo al Mare verlaten. Niet zo heel veel werk. Wij leven in de vakantie uit de weekendtassen en verzamelen de was in een vuilniszak. Heel overzichtelijk. Bitchgenoot is razendsnel! Als bitch uit de douche komt is de koelkast al leeg en uit. Om half negen schuiven we voor de laatste keer aan bij Bar Varazzese voor cappuccino met brioche. Al ciocolato of alla crema. De sleutels laten we na betaling ook daar achter en om 9 uur zijn we op pad. Het gaat allemaal heel soepel. Volgens routemiep zijn we rond 12 uur bij de mannen. De toeristen die richting Bartolomeo gaan, hebben waarschijnlijk meer tijd nodig. Veel file en bijna file die kant op.

Bitch appt de mannen de hoe laat we er zullen zijn. We gaan nog even langs de Esselunga om deo en muggenspray (anti!) aan te schaffen. En een borstel, want al dat zeewater heeft de weelderige haardos van bitch veranderd in touw. Sociaal als ze is, belt bitch met de mannen of zij nog iets nodig hebben. Er volgt een hele lijst met nog een aanvulling in een later telefoontje. Even langs de Esselunga wordt dus uitgebreid langs de Esselunga. Maar alles voor het goede doel.

Tegen half één arriveren we bij de villa. We halen de Ugly leeg zodat we die de komende dagen als gezamenlijk vervoermiddel kunnen gebruiken. Direct daarna dalen we af naar Pizzeria La Versa voor een pranzo, lunch. De gasten van het grote appartement hebben nl. aangekondigd dat ze laat arriveren, dus dan zit een cena, diner, er niet in. Maar een lunch is ook lekker. En gezellig. Er wordt weer gekletst als vanouds. We eten stracciatella (twee c’s!!!) van mozzarella en dan iets pasta-achtigs, wat bitch al niet meer weet. Bitch maakt even gebruik van het toilet. Het damestoilet is ook invalidetoilet. Lekker ruim dus. Als je op de wc zit, kun je niet bij de wc-rollen die op een tafel staan. De officiële wc-rolhouder werkt niet. Het doortreksysteem is, heel invalidevriendelijk, verplaatst naar de plek naast de wc-pot. Het werkt met een grote knop, die bitch maar met moeite ingedrukt krijgt. Handen wassen in een verlaagde, grote wasbak met decaratieve geulen in de hoeken. Door die geulen stroomt het water als je de kraan openzet, direct de wasbak uit, over het bitch shirt. Iets zachter dan maar? Werkt niet. Open of dicht. Goed over nagedacht.
De routines in de villa zijn simpel: eten, slapen, zwemmen. Kun je een boek over schrijven! Bitch weet al een titel: Eat, sleep and swim. En na het zwemmen de spumante die we traditiegetrouw bij aankomst nuttigen. Met een restje happertjes uit Ligurië.

Van het avondeten maken we niet teveel gedoe. Kookpadrone rommelt een heerlijke salade in elkaar met ingrediënten uit eigen tuin terwijl de rest van het gezelschap niet kijkt naar de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. Staat wel aan, hoor.

Zondag 5 augustus 2018

Lekker geslapen. Bitchgenoot deed een poging tot koffie maar snapte nog niet zo goed hoe het apparaat werkt. Wij zijn niet van de Nespresso. Dan maar eerst een duik in het zwembad! Heerlijk. 28 graden. en zo vroeg in de ochtend nog weinig insetti.

De middag sudderen we door op het terras naast het appartement, gewapend met de anti-muggenspray. Er zijn er weer veel. We maken kennis met de gasten. Vriendelijke mensen uit de Krimpenerwaard.

Voordat de avond helemaal gevallen is, rijden we naar Cigognola, waar je heerlijk pizza kunt eten met concert na. Door het concert kunnen we niet op de gebruikelijke plek parkeren. Gelukkig weet bitchgenoot in perfect Italiaans uit te leggen dat er een invalida aan boord is en mogen we toch vlakbij het grote plein parkeren. Goed gedaan, jochie!

De pizza is fijn: Speck e brie, de favoriet van bitch. Ze regelt nog even dat hij voor haar gesneden aangeleverd wordt. Dat lukt namelijk niet meer. Ondanks twee shotjes prednison in vier weken tijd, is de pijn behoorlijk. Het leek even te werken, maar inmiddels weet bitch helaas beter. Hopelijk gaan de medicijnen die bitch na de vakantie krijgt verbetering brengen… Maar deze overpeinzingen zijn eigenlijk van maandagochtend.

Het concert is ook fijn! Muziek van Rossini, ligt goed in het gehoor. We schuiven met een plastic tuinstoeltje (heel gevaarlijk!) achteraan aan en genieten een uurtje van de muziek. Heel anders dan in een muziekzaal, want in de buitenlucht. Geen akoestiek. Na afloop nog even een glaasje spumante gescoord en toen geprobeerd te vertrekken. Dat was dus het moment, waarop Kookpadrone de ene na de andere bekende tegenkomt, waarmee hij natuurlijk veel te bespreken heeft. De rest van het gezelschap wandelt alvast naar de auto om daar te wachten. Bitchgenoot brengt ons weer veilig thuis!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: