bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch suddert

op 11/08/2018

Het is weer een heerlijk standaard weekje bij de padroni. Weinig activiteit, heerlijk bijkomen. Lekker eten, voldoende drinken, beetje zwemmen, boekjes lezen, puzzeltje maken en vooral niet bloggen. Bitch wil wel, hoor, maar het komt er niet van.

De maandagochtend begint wat depri. Bitch stelt vast dat ze ondanks de extra prednison toch wel heel veel pijn in de handen heeft. Daar wordt ze verdrietig van. Gelukkig is bitchgenoot er om mee te leven en opbeurende woorden te spreken. En dan gaat het wel weer over.

Maandagmiddag rijden we naar Stradella voor een ijsje van Sibilla. Altijd goed. We eten deze dag kliekjes uit de koelkast, waarin later die week die schrijfpadrone enkele zeer bejaarde producten aantreft. Niemand ziek geworden, gelukkig. Bitchgenoot maakt deze dagen nog wat foto’s met de echte camera. Best mooi. Hij ziet o.a. zwaluwen die komen drinken uit het zwembad. Bitch ziet ondertussen hoe hij de vliegenmepper gebruikt als bladwijzer. Dat kan natuurlijk ook!

Op woensdag gaan de broers aan het klussen. In de badkamer van het kleine appartement zit een kabelgootje los. kluspadrone heeft het al een paar keer geplakt met diverse soorten kit, maar het wil niet blijven plakken. Bitch zit met haar boek buiten op hoorafstand van Buurman & Buurman en kan het “overleg” prima volgen. Als ze na een poosje gaat kijken, zit de goot geschroefd én geplakt en is het geheel klemgezet om te drogen met een plank, een berg papier, een snijplank (waarop bitchgenoot die ochtend een ontbijtbroodje voor bitch had aangevoerd) en een telescoopstok om het geheel te klemmen. Ziet er heel professioneel uit. 🙂

Later die dag reizen we naar de wijnhandel Monteguzzo om voor de zoveelste keer de heerlijke wijnen te proeven en voorraad in te slaan voor thuis. Gecombineerd met wat bestellingen van familieleden. Het is even puzzelen want Massimiliano heeft door de slechte oogst van vorig jaar erg weinig voorraad. Hopelijk wordt het dit jaar beter. Het ziet er goed uit. Dat wel. Met de wagen volgeladen keren we terug naar de villa waar we de wijn parkeren in de cantina. We hopen dat er nog wat over is, als wij terugkomen uit Toscane.

Op donderdag krijgen we visite. De pianist komt met vrouw, jongste zoon en verkering langs om nu eindelijk eens met eigen ogen te zien hoe mooi het is in de Oltrepò. Ze zijn enthousiast. Als we aan de borrel zitten, begint het te onweren en vooral te regenen. We verplaatsen het hele gezelschap naar de oprijlaan, onder het terras van de gasten. De regen spettert wel een beetje, maar weerhoudt ons er niet van om bij te praten en een spelletje te kaarten.
Ze (het pianistgezin) kwamen speciaal op deze donderdag omdat er ’s avonds cena a casa is. We laten ons met een groep van 12 personen verwennen door Roberto en Antonica. Het is allemaal even heerlijk. We zitten gezellig te kletsen met de gasten uit het grote appartement die ook meedoen aan de maaltijd. Voor vertrek plaatst de vrouwvandepianistvriendin nog even een bestelling voor lekkere wijn, die bitch de volgende dag meteen maar gaat halen. 

Roberto gaat mee om de prijs nog wat te drukken. We worden geholpen door een assistent die eruit ziet alsof hij net wakker is en veel gedronken heeft. Dat blijk tijdens de gesprekken ook precies de situatie te zijn. Met als gevolg dat er flessen net niet vallen; dat hij het antirammelkartonnetje er slechts met de hulp van Roberto in krijgt, dat de doos te klein is voor de flessen die we bestellen en dat hij die toch maar dichtplakt. Nou ja, de wijn is lekker en daar gaat het om.

Vrijdagavond gaan we weer gezellig met de mannen en de hond uit eten. We gaan naar Bazzini in Canetto Pavese. Het eten is lekker, net als de wijn. De sfeer is prima. Morgen naar Toscane. Maar daarover morgen meer!

De foto’s zitten nogal door elkaar heen. De eersten zijn van vrijdag en dan gaan ze steeds verder terug in de week.

btr  dav

dig  dav

dav  sdr

dav  dav

dav  sdr

sdr   dav

dav   mde

DSC_1623   DSC_1631

btrhdr   sdr

sdr

 

 


One response to “Bitch suddert

  1. stefsmulders schreef:

    😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: