bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch haakt af

op 20/08/2018

Donderdag 16 augustus 2018

Omdat we door de autopech niet zo heel veel Toscanetijd hadden, gingen we elke dag toch maar even de hort op. Vandaag stond San Gimignano op het programma. Volgens het summiere Toscaneboekje dat we van de padroni geleend hadden en waarin het vooral over Florence ging, was San Gimignano een must. En wat moet, dat moet. Het was niet zo heel ver rijden van ons onderkomen en bitch is ondanks de TomTom nog altijd gek op kaartlezen en leuke routes zoeken. Gelukt! We waren heel snel bij SG, maar we waren er ook heel snel weer weg. In file reden we rond de stad langs een stuk of vier P’s. Bij elke P stond een politiepersoon die ons doorwapperde: vol! Na de vierde en laatste P, besloten we dat dit niet ons reisdoel was. Later meldde de kale padrone dat het een tourist trap is. Straatjes vol met souvenirwinkels en wandelen over de hoofden. Niks aan gemist.

Een ander reisdoel dan maar. Castellina in Chianti, dat leek bitch wel wat. Al was het maar omdat de route erheen via prachtige weggetjes, met een groen randje op de kaart, liep. De rust was een verademing. P voor een luttel bedrag op 250 meter lopen. Paar leuke straatjes, mooi kerkje en voldoende restaurants om uit te kiezen voor de lunch. Het werd een restaurant met terras en uitzicht. Altijd goed. Bitch had last van verantwoorde keuzes. Ze lunchte met een bord vol heerlijke streekhapjes, antipasto misto, en daarna volgde alleen nog een gemengde salade. Ineens behoefte aan vitamientjes. Wel wijn erbij natuurlijk. 

Via nog meer leuke weggetjes en met dank aan onze routemiep ook een stevig aantal gruizelwegen keerden we terug voor boek en zwembad. Ondertussen werd er met enige regelmaat gekletst met buren uit een ander deel van het gebouw. Ieren, man (Italiaans), vrouw en twee puberzoons, die het zwembad niks vonden vanwege de insecten en het liefst binnen zaten met telefoon, tablet of andere elektronica. Moeder vertelde dat ze ook nog een dochter heeft, die al sinds haar 16e in Rusland woont. Nu 18 jaar. Ze danst en moeder heeft nog nooit een uitvoering van haar kunnen bijwonen. Sneu toch.

We hadden al dagen geen boodschappen gedaan. Omdat we eigenlijk niks nodig hadden, maar ook omdat we geen supermarkt konden vinden. Op Ferragosto hadden we Google Maps ingezet, maar die vond alleen maar gesloten supermarkten. Logisch natuurlijk. Het hele land is dicht. Vandaag nog maar eens een poging. Veel gezien van de buitenrand van Siena. Coop gevonden. Een hele grote, hele nieuwe. Zo nieuw, dat hij nog niet open was. Het werd tenslotte de PAM super. Al een paar keer langsgereden maar niet als zodanig herkend. Wat fruit, wijn en happertjes gekocht. En een grote tas, want de blauwe krat waarin we de boeken altijd vervoeren had het bij het uitladen in … waar we nu zitten, begeven. Ook nog zoiets. De plek waar ons huisje staat, heeft geen naam. Het hoort bij de Cantina en (een stuk verderop) het hotel van Borgo Scopeto. Ons deel van het huis heet Borgonero. Maar een plaatsnaam? Vagliali werd in de routebeschrijving aangegeven, maar dat ligt nog een heel eind verderop. 

Met de boodschappen aan boord gaan we op zoek naar een restaurant. We komen bijna in het centrum van Siena terecht, waar de Palio net afgelopen is en iedereen naar huis wil. Druk dus en de enige mogelijkheid is de berg weer af. Dat doen we dan maar. We toeren nog wat door buitenwijken en industriegebieden. Het enige dat we vinden is de Burger King, maar daar beginnen we niet aan. Op weg naar, in godsnaam dan maar weer, Ponte A Bozzone, zien we ineens een pizzeria. Het ziet er niet uit. Het is er stinkend druk, maar er is een tafeltje voor ons en ze hebben pizza’s en bier. Meer hebben we niet nodig. 

dig   dav

dav   dig

dav   btr

sdr   dav

Lezen met uitzicht. Mooi, toch!

sdr

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: