bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in chiesa

op 20/08/2018

Woensdag 15 augustus 2018

Vandaag was bitch weer eens in een echte RK-kerk, alwaar een mis met bisschop en heel veel heren, een heel goed koor en veel vlaggen en toeters. Het was Maria Hemelvaart, maar hier in Siena was het ook de mis voor de Palio, de jaarlijkse (twee keer per jaar, bleek later) paardenrace op de Campo del Palio. Alle wijken waren vertegenwoordigd met hun vaandel. In plaats van consecratiebelletjes klonken er vandaag trompetters. En als de trompetters klonken, dan zwaaiden de vendels. Mooi gezicht. We wilden eigenlijk gewoon de Dom bezichtigen. En dat kost geld. Maar, omdat er een mis gaande was, mochten we er gratis is. We waren niet de enigen. Wij schoven netjes in een rij, maar andere toeristen liepen gewoon foto’s te maken. Omdat we ook het voorste deel van de kerk wilden zien, zijn we ook ter communie gegaan. Mooie kerk! Aan het einde van de mis kwamen alle vaandels door het middenpad naar de uitgang, gevolgd door de hoogwaardigheidsbekleders. Die paradeerden in optocht langs ons heen. Toen ze voorbij waren, sloten wij aan. De laagwaardigheidsbekleders. Waren we ook lekker snel de kerk weer uit.

Vanaf de Duomo afgedaald naar de Campo del Palio. Steile weggetjes, maar wel sfeervol ondanks alle souvenirwinkeltjes. Want wat waren er veel toeristen. Toen we ’s ochtends richting Siena reden, dat we van onze heuvel af al konden zien liggen, hadden we moeite een P te vinden. Alles was vol. Na enig omrijden vonden we een P met plek van waaraf ook nog eens een pendelbusje reed naar de Porta Tufi. En de bus kwam er al heel snel aan. 

davOp het paardenplein lag al de zand/kleilaag waarover tijdens de Palio op 16 augustus de paarden hun rondjes rennen. Door de trainingen al vol met hoefijzerafdrukken. We hebben er lekker rondgekeken. Bitchgenoot heeft zelfs een rondje gelopen in de brandende zon, maar niet in galop. Daar was het echt te heet en te vol voor. We herinnerden ons het bezoek aan deze plek in 1984. Toen was het ook heel druk (net ná de Palio). We hadden toen geluncht op een terrasje aan het plein en dat was heel duur. Hoewel we dus vooraf al besloten hadden dat we deze keer niet aan het plein zouden lunchen, zaten we tegen enen eerste rang aan het plein. Omdat het toch wel bijzonder is. even snel een pastaatje gescoord en toen weer verder gewandeld. Rondgekeken in een chocolawinkel. Eéntje geproefd. Kopen was bij de heersende temperaturen geen optie. Langzaamaan weer terug gestiefeld naar onze Porta in de hoop dat er snel een bus zou komen. Die kwam. Met twintig minuten waren we weer bij ons huisje. Zwempakken aan en het zwembad in ondanks de hapgrage insecten die zich daar verzameld hadden.

Tegen acht uur naar Ponte A Bozzone, aan de voet van onze heuvel, voor het diner. Daar waren we gister ook al geweest. Er zitten twee restaurantjes tegenover elkaar. Allebei erg vol. Gister bij Bella Napoli een pizza gescoord. Deze dag bij La Piccarda iets anders. Het eten maakte niet veel indruk, de bediening wel. En dat was geen goede indruk. Lange wachttijden. Wijn afgekeurd door bitch (hij was echt muf) en vervolgens kwam de ober niet meer terug. Toetje en koffie maar overgeslagen.

Terug in het huisje tv gekeken. Alleen maar Italiaanse zenders. We bleven hangen bij TV Siena, waar alle Palio’s van de afgelopen jaren (we stapten in bij 1996) werden herhaald. Lekker snel. Twee per jaar: 2 juli en 16 augustus. Die paarden lopen vier rondjes en dan is het alweer klaar. Wat een circus daaromheen.  Wat vooral opviel was het leed waarmee de winnaar te maken kreeg: zodra hij over finish was, werd hij bestormd door supporters die allemaal probeerden hem van zijn paard af te trekken. Arme man, arm paard.

btrhdr   dav

btr   btr

btr   dav


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: