bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch wacht

op 20/08/2018

Maandag 13 augustus 2018

Om 9 uur (eigenlijk half 10) mocht er gebeld worden met de garage. Helaas was de Ugly nog niet klaar. Om 12 uur mochten we het nog eens proberen. De mevrouw aan de receptie sprak heel snel en op het verzoek van bitch om het kalmer aan te doen, kwam geen reactie. Om 12 uur bitch dus de receptie van het hotel laten bellen. Die waren hartstikke goed in Italiaans! Het was, zoals de sleper al zei, toch de startmotor en die was niet op voorraad. Was besteld, maar kwam misschien dinsdag binnen en anders donderdag want woensdag was Ferragosto en dan was alles dicht. Dinsdag om 12 uur nog maar eens bellen. Even later werd bitchgenoot gebeld door de ANWB met exact hetzelfde bericht. Wij wisten niet eens dat ze zich nog druk maakten om de Ugly.

We besluiten maar even te gaan lunchen. Niet ver van het hotel zit La Greppia, een onooglijk restaurant maar het eten is er heerlijk! Aan het tafeltje tegenover  ons zitten twee heren, waarvan de een constant aan het woord is en de ander zich beperkt tot ja-knikken. Als we ’s avonds in een ander restaurant zitten, zijn ze er ook. Alleen nu in vrijetijdskleding. Nu is de andere man ook regelmatig aan het woord.

Na de lunch toch maar weer naar het hotel. Tukje doen, boekje lezen. Aan het einde van de middag weer aan de borrel bij de duiven, ondertussen druk brainstormend over de volgende editie van “Door het Lint”. Daarna wandelen we het eetstraatje weer in om bij Sorelle Picchi te reserveren voor de lunch op Ferragosto. De padroni komen gezellig mee lunchen als we er dan nog zijn. We bezoeken ook de boekwinkel waar ze geen Nijntjes in het Italiaans hebben. Uit de collectie. Dan maar een simpele versie van de Tovenaar van Oz. Moet te doen zijn.

btrWe eten op Piazza Garibaldi bij de pizzeria. Naast ons een gezin met één kind van een jaar of vijf, dat zijn papa en mama stevig in zijn macht heeft. Papa bemoeit zich er al niet mee, mama vindt dat hij moet eten. Maar dat wil hij niet. Hij kijkt filmpjes op mama’s telefoon. Als de telefoon door mama wordt afgepakt, begint hij te krijsen. Dus krijgt hij het ding weer terug. En dat op 10 cm afstand, wat zo dicht bij elkaar stonden de tafeltjes.
De bediening is prut. Het hoogtepunt (dieptepunt!) is, dat ze al met het hoofdgerecht verschijnen als bitchgenoot nog met zijn voorgerecht bezig is. Dat bitch commentaar levert, maakt niet uit. We zijn er snel weer weg, nadat we geïnformeerd hebben naar de bus. Die rijdt ’s avonds niet, helaas. Lopen dan maar weer want een taxi is niet in beeld.

In het hotel nog even lezen en nieuws kijken op TV. Bij Genua is een brug in de snelweg ingestort. Zijn wij ook wel overheen gereden. Brrrrr.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: