bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in het goede klooster

op 25/08/2018

Vrijdag 17 augustus 2018

Het verblijf in Toscane is kort, zoals gezegd. Dus ook deze dag nog maar even iets zien van de omgeving. De combinatie van bitchgenoot op TripAdvisor en bitch op Google Maps is een goede. Bitch is altijd al de betere kaartlezer geweest. Diverse opties komen langs, maar op basis van afstand, route en aantrekkelijkheid valt de keuze op Buonconvento. Een schattig middeleeuws plaatsje op een halfuur rijden van ons verblijf. Waarvan nog steeds niet duidelijk is waar het ligt. Maar we zijn inmiddels dusdanig bekend, dat we het zonder adres ook wel weten te vinden. Voor de routemiep voeren we, indien nodig, de plaats met de twee restaurants in, Ponte A Bozzone. Van daaraf vinden we het wel. De keuze voor het uitstapje van deze vrijdag is natuurlijk op donderdagavond al gemaakt. Als we daar ’s ochtends nog over hadden moeten nadenken, dan waren we wellicht niet eens op pad gegaan.

Het was inderdaad maar een halfuurtje rijden over middelgrote wegen. Vlakbij het dorp slaat de twijfel toe. Verkeersborden waarschuwen voor kans op files. Het zal toch niet waar zijn, hè?! Maar nee hoor. De file kan ontstaan als de spoorbomen dicht zijn. Het dorp zelf is heerlijk rustig. We parkeren dicht bij de toegangspoort en wandelen dan gezellig door de smalle straatjes. We besluiten niet te laat te gaan lunchen omdat het ontbijt er bij in geschoten is. En door de diabetes moet bitch wel met enige regelmaat wat eten. Er is een klein terrasje waar we nog net in de schaduw zitten. Tegen dat we klaar zijn, is dat veranderd in een nog steeds klein terrasje waar we volop in de zon zitten. De lunch wordt nog opgevrolijkt door een groep jonge jongens (voetbalteam?), die voorbij loopt. Ziet er smakelijk uit. Daarvan moest natuurlijk een foto naar de kale padrone. 🙂
Tijd om verder te gaan. We lopen nog een stukje, bekijken de kerk, maar ineens besluiten de bitchdarmen dat er dringend behoefte is aan een toilet. Bij een ander restaurant loopt ze naar binnen en vraagt of ze het toilet mag gebruiken. Dat mag gelukkig!

Daarna is het wel genoeg. We rijden terug naar dinges om daar eerst wat te tukken en dan nog een duik in het zwembad te nemen. D.w.z. bitchgenoot duikt. Bitch slaat even over. Leest een boekje. The Wizard of Oz in het Italiaans. Bitch kende alleen de film met Michael Jackson en Diana Rossi (die met d’r haren in een bossie!). Het boek is wat minder aangejurkt. En het leest vlot weg. 

Voor het diner googelt bitch een beetje rond. Gisteren had ze op weg naar het huisje een wegwijzer gezien naar een restaurant. Van de naam waren flarden blijven hangen. Iets met Malafresca, Bijna goed: Malafrasca. We rijden erheen en genieten van een heerlijke maaltijd in een prima sfeer. Er zitten, buiten ons, alleen maar Italianen. Achteraf krijgen we van de moeke die in joggingbroek de bediening doet een compliment voor ons Italiaans. Yes!!!

sdr   dav

dig   dav

sdr   sdr

sdr   btr

 


2 responses to “Bitch in het goede klooster

  1. stefsmulders schreef:

    Ik wil graag eerst de voorkant van het voetbalteam zien, ja!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: