bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch start op

op 03/09/2018

Er was geen ontkomen aan: bitch moest weer aan de slag. En het rare was, ze had niet zo’n zin. Diverse redenen. De zomer was zo lekker en had nog zes weken langer mogen duren. De laatste vakantieweek is een werkweek geworden en eigenlijk is bitch daar tegen. Er werd altijd al gewerkt en voorbereid in de laatste week, maar dat was dan een keuze. Als het moet, dan wil bitch niet. Bitch heeft een nieuwe duo dit jaar. Nog niet eerder mee geduood en dat is best spannend. Ze vond het zelf net zo spannend, dus dat komt wel goed. Bitch een mega-rommelkont, duo op het autistische af georganiseerd. Zegt ze zelf ook. Klas van 32 (tweeëndertig!) kinderen en instructielessen aan 40 kinderen van groep 4 niveau. 

Dus woensdag voor het eerst naar school. De chaos viel mee. Er was verbouwd in de vakantie en het zag er zowaar mooi en opgeruimd uit. LIO-stagiaire was er ook. Helaas LIO op de dagen van duo. Dus daar heeft bitch niet veel aan. Eerst vergaderen over wat we schoolbreed gaan doen en daarna de klas in. Een groot deel van de middag ging op aan de zogeheten overdracht. Van de leerlingen van bitch van het afgelopen jaar naar groep 5 en van twee groepen 3 van vorig jaar naar de groep van bitch. En daarna het rooster. Bitch had zelf bedacht dat het handig was om de acht kinderen van groep 4 die in de 4/5 combinatie zitten, erbij te nemen in de lessen rekenen, taal, spelling en lezen. Maar dan zijn het er dus 40. Duo had (terecht!) bedacht dat we dan het beste op niveau les konden geven en nu moest er dus een rooster komen, waarin al die 40 schatjes alle lessen zouden krijgen. Gelukkig is er alle dagen een onderwijsassistent om een deel van de groep op te vangen. Dus het gaat allemaal wel lukken, maar de manier waarop is nog wat vaag.

In de eerste week starten we met groepsvorming en dan husselen we de kinderen nog niet. Dat is wel prettig. Eerst maar eens even de eigen kindertjes leren kennen. Het werd dus laat, die eerste woensdag en dat was niet slim van bitch. Ze had na de overdrachtsgesprekken gewoon naar huis moeten gaan, maar als duo nog aan het puzzelen is met het rooster, dan doe je dat niet. Ze zei: “Even afmaken.” Om zes uur verlieten we de school. Donderdag dus eerst maar even aan alle betrokkenen uitgelegd dat bitch i.v.m. gezondheid grenzen moet stellen en dat was slim. Want nu zeiden duo en LIO beiden om half vijf dat het tijd was om naar huis te gaan. Beter! 

sdrHet meubilair in de groep van bitch is wat erg bont van kleur. Bitch heeft de restjes die over waren toen de groepen 5 t/m 8 ingericht waren drie jaar geleden. Dat betekent: oranje tafels, blauwe, rode en gele stoelen. en nog twee kleine roze hoektafeltjes. Dit feestelijke geheel is voor de vakantie verhuisd naar een ander lokaal waarin de achterwand in een vlaag van verstandsverbijstering groen geschilderd was met daarop gele prikborden. En een randje origineel beton daar waar de tijdlijn gehangen heeft. Bitch werd gek als ze er naar keek. En dan waren er nog niet eens kinderen in het lokaal. Duo en LIO vonden het ook wat teveel van het goede, dus donderdagochtend hebben zij met vereende krachten de muur en de prikborden heel licht blauw geschilderd. Wat een verademing! Maar wel weer typisch onderwijs: je staat je eigen klussen te doen.
Verder de startvergadering waarin het verdelen van de taken: schoolreis, nieuwsbrief en nog wat eenvoudige niet-belastende taken voor bitch. En de jaarplanning, een favoriet van bitch. Veel flauwe opmerkingen maken maar ondertussen ook veel scherp-kritische inbreng. 

Vrijdag de inrichting van de klas afgerond. Dozen leeggemaakt, kasten gevuld. Bakjes op tafel, schriftjes voorzien van een naam, tablets ingesteld en nog veel meer. En toen weer het rooster. Het is zó ingewikkeld! Toen we naar huis gingen was het wel bijna maar nog steeds niet helemaal af. Volgende week verder. Nog een rustig weekend gehad en woensdag weer aan de bak. Toch wel zin in de kindertjes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: