bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in the kitchen

op 01/10/2018

Een ingewikkeld verhaal, maar toch maar een poging. Bitch was ziek, zoals gemeld in de vorige bijdrage. Kou gevat, hoesten, niezen en nog meer. Daarnaast was bitch gestart met nieuwe medicijnen tegen de reuma. Langzaam opbouwen, elke week wat meer. Dat ging goed tot de dosis van twee pillen per dag. Vanaf het moment dat bitch drie pillen slikte ging het mis. Vooral het avondeten was een kansloze onderneming. Binnen een kwartier lag het diner met één of beide pillen in de plee. Niet leuk. Afgelopen vrijdag besloot bitch dat drie pillen dus geen goed plan was en slikte zij er bij het avondeten maar één. En zie daar: de vrijdagavond en de zaterdag verliepen probleemloos. Kwam dát even goed uit: zaterdagavond stond er een kookworkshop bij bitch thuis op het programma. Samen met een aantal ex-cursisten van de Italiaanse les komen we nog maandelijks bij elkaar. Op een van die avonden ontstond het plan om een Italiaanse kookworkshop te doen. Bitchgenoot was aan de beurt om de “avond” te organiseren, dus bitch (inderdaad!) nam contact op met Pasta con Amore en regelde dat de mevrouw bij ons thuis kwam.

Om drie uur verscheen ze met kratten vol ingrediënten en pannen. De andere deelnemers arriveerden ook al snel en toe werd er eerst uitgebreid gesproken over en gekeken naar het huis dat één van hen in Italië gekocht heeft. Daarna moesten we toch echt aan de bak. Twee dames bogen zich over het maken van ravioli. Bitch en de vierde dame maakten een tomatenprutje voor op de bruschetta’s, een venkel-sinaasappelsalade, zoetzure paprika met knoflook, gebakken en gekarameliseerde zilveruitjes en een zoete crema voor op de panetone, die eigenlijk suikerbrood was. De vijfde dame had onverwachts een zieke man thuis en belde af. Toen bitchgenoot uit zijn werk kwam, kon hij helpen met het maken van de ravioli. Zo waren we allemaal gezellig bezig. Af en toe sprak de “juf” een woordje Italiaans, maar iedereen was zo druk bezig dat er weinig ruimte voor conversatie overbleef.

Tegen zes uur gingen we aan tafel. Een heel on-Italiaanse tijd, maar de juf moest nog terug naar Den Bosch. Het was heerlijk! En gezellig. Bij de koffie namen we nog een glaasje Crema di Limone van Antonica en toen zat het erop. De afwas was al grotendeels klaar, daar had de juf voor gezorgd. Leuke avond, leuke mensen. De padroni, die in Sardinië meelazen en de foto’s ontvingen waren meteen enthousiast. Als ze in april hier zijn, willen ze ook een kookworkshop. Gaan we regelen!

En de beperkte dosis pillen werkte prima. Lekker alles kunnen proeven, wijntje gedronken en alles  binnen gehouden. Bitch is blij!

Foto’s staan een beetje door elkaar. Komen van verschillende bronnen.


One response to “Bitch in the kitchen

  1. stefsmulders schreef:

    en een huis in Italie wie wil dat nou niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: