bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Kinderboekenweek

op 08/10/2018

Het is een traditie in de boekenwereld, maar ook voor Bitch. De kinderboekenweek. Begin oktober besteden scholen, bibliotheken en vooral boekwinkels aandacht aan kinderboeken, worden de Griffels en de Penselen voor het beste boek en de beste illustrator uitgereikt en vinden er allerlei activiteiten plaats. Ook het theater van Bitch (nou ja, waar Bitch vaak komt) doet mee. Elk jaar organiseren zij een kinderboekenweekfeest met veel gratis activiteiten en een aantal voordelige voorstellingen. 

Bitch doet al vele jaren mee aan dit feest door met de kinderen elfjes rond het thema te maken. Elfjes zijn gedichten van elf woorden. Vandaar. Dit jaar was het thema “Kom erbij” en daaronder lag vriendschap als basis. Leuk thema. In de klas had bitch al geoefend met de kinderen in het maken van de elfjes en had zij ook bedacht hoe ze hier een leuke uitvoering omheen kon maken. Met alle benodigde materialen vertrok zij zondagmiddag naar het theater om daar samen met twee oud-collega’s aan de slag te gaan. Het was weer een groot succes. Dat was nog even spannend want het feest was tot nu toe altijd op woensdag en nu voor het eerst op zondag. Dat maakte voor de bezoekersaantallen niet uit, wel leuk dat er nu meer vaders waren! En ook bitchgenoot kon nu eens zien wat bitch aan het doen was. Dat kon voorheen niet omdat woensdag één van zijn werkdagen is.

Veel kinderen schreven een elfje over hun beste vriend of vriendin. De kladjes nam bitch zoals elk jaar mee naar huis om ze toe te voegen aan haar verzameling. Het zijn er al heel veel. 

Als dank kunnen we weer een leuke voorstelling gratis bezoeken en – inmiddels ook traditie – achteraf zijn bitch en één van de oud-collega’s gezellig uit eten gegaan. En dit alles vervolgens op maandagochtend in het Italiaans aan de juf verteld! Ingewikkeld, maar wel leuk.

Nou vooruit dan! Hieronder het voorbeeld dat bitch dit jaar gemaakt had:

Padrone
mijn zwager
we whatsappen vaak
hij schrijft mooie verhalen
hartsvriendin!


One response to “Kinderboekenweek

  1. stefsmulders schreef:

    😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: