bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch doet de halve marathon

op 21/10/2018

Wat een weekend! We ontdekten dat excollegavrienden van bitch, net als wij, kaartjes hadden voor de voorstelling van Mathilde Santing. Én we wilden met hen nog even een borrelmoment om weer eens bij te praten. Dat konden we goed combineren. En toen appte bitchkind dat hij zaterdagavond mét bitchkindvriendin én vriendvanvroeger bij ons wilde slapen omdat hij en vriendvanvroeger de halve marathon van Amsterdam gingen lopen op zondag.

Bitchkind zou rond drie uur arriveren en onze koe (biologisch verantwoord vlees) zou deze dag ook arriveren. Dus ging bitch in haar eentje boodschappen doen voor het avondmaal voor zeven personen. Half veganistisch, half niet. De koe arriveerde overigens ver na vijf uur. Bitchgenoot had best meegekund met boodschappen doen. Maar dat weet je niet van tevoren.

Het eten was heerlijk! Vooraf bruschetta’s, olijven en geroosterde paprika’s. Daarna lasagne. Excollegavriendin had bij wijze van toetje stoofperen en vanillevla meegenomen. Eigen kweek. Ze waren heerlijk. Hoewel bitch op tijd begonnen was met het voorbereiden van de maaltijd, moesten we toch nog haasten om op tijd in het theater te zijn. Heerlijk genoten van de muziek van Mathilde Santing. Achteraf nog even een cd’tje en een selfie gescoord. Ze bood het zelf aan! Ze vroeg ook of we bij het titelnummer van de nieuwe cd een stukje wilden filmen en op facebook zetten. Hebben we natuurlijk ook gedaan.

IMG-20181020-WA0002

Na de voorstelling nog even een drankje en toen weer naar huis. Excollegavrienden gingen niet meer mee, het was al vrij laat. Thuis troffen we de ‘kids’ aan achter de laptop. Vriendvanvroeger vertelde uitgebreid over een onderzoek waaraan hij in München werkt in het kader van zijn PhD. Interessant onderwerp al heeft bitch niet heel veel met het heelal en donkere materie. Zijn was hing intussen te drogen op de radiator in de gang.

dav

De zondag begon vroeg. Bitchgenoot moest werken en de kids wilden nog even koffiedrinken bij de vader van vriendvanvroeger. Bitch heeft ze maar even weggebracht. En toen weer terug naar huis om de chaos op te ruimen. Veel afwas stond nog op het aanrecht. En de kruidenboter nog op tafel. De mannen hadden ontbeten met de resten lasagne. Goed voor de koolhydraten. Slecht voor de schaal. De lasagne zat helemaal vast in de schaal. En niet opwarmen die hap, hoor. Gewoon koude lasagne! Wasje met beddengoed aangezet. Vaatwasser uit- en met nog meer vieze borden weer ingeruimd.

dav

Rond twaalf uur richting Amsterdam. Auto geparkeerd in Noord en met de Noordzuidlijn richting Olympisch Stadion. Prima verbinding, maar het was nog wel een pittig eind lopen van het station naar het Olympia plein waar bitch had afgesproken met bitchkindvriendin en andere fans. Nét op tijd om bitchkind na zijn start te zien. Gelukkig zag hij bitch en riep hij heel hard ‘moeders’ waardoor bitch hem ook nog zag. Vriendvanvroeger startte wat later en werd door bitch wel op tijd gezien en gehighfived.

sdr

Daarna was het een kwestie van wachten tot ze zouden terugkomen bij het Stadionplein. Bitchkindvriendin had met de andere fans biertjes gekocht en die hebben we zittend op een blok beton genuttigd. Er was een app beschikbaar waarop je lopers kunt volgen, maar toen de mannen het 5 km punt gepasseerd waren, viel de app uit. Gelukkig is bitchkindvriendin ook wiskundestudent en had ze snel uitgerekend wat de verwachte aankomsttijd zou zijn. Vriendvanvroeger had bitchkind ingehaald. Dat was volgens verwachting. We schreeuwden om hem aan te moedigen, maar het kwam niet meer binnen. Een foto maken lukte niet. Hij had – zei hij later – tunnelvisie. Hij zag alleen de finish. Bleef keurig binnen de door hem verwachte tijd: 1.40.01. 

Even later passeerde bitchkind. Een van de fans had hem in de verte al gespot dus hij was niet te missen. Hij zag ons en zwaaide uitbundig. Zag eruit alsof hij nog wel een rondje kon, maar dat was niet zo. Ook hij bleef onder de geschatte tijd: 1.57.13. Netjes, hoor. Ze waren allebei wel helemaal kapot. Nog even wat knuffels uitgewisseld, biertje gedronken (alcoholvrij voor de hardlopers) en toen vertrok vriend van vroeger naar de metro om zijn pa weer op te zoeken. De fans zochten hun fiets op en keerden terug naar huis. Bitch wandelde even later met bitchkind en bitchkindvriendin naar de metro. Was weer erg ver, maar gelukkig gingen we niet hard. Bitchkind kon ook niet meer. 

Tegen half 6 was bitch weer thuis. En total loss. Lekker een patatje gegeten en beentjes op de bank. Pffffff………

dav   sdr

dav

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: