bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch is een bitch

op 02/11/2018

De schatjes waren deze vrijdag weer ongelofelijk druk. Eén van hen gebruikt medicatie voor ADHD, maar gebruikt die al weer enkele dagen niet. Een ander kan niet door de klas lopen zonder anderen aan te raken. En dan niet zachtjes. Weer een ander doet van alles behalve werken. De meeste dingen daarvan doet hij buiten de klas, op het toilet. Andere kinderen komen dan weer over hem klagen. Van de rest denken er heel veel dat je op vrijdag gewoon lekker kunt kletsen. En doen dat dan ook.

Aan het einde van de ochtend was bitch het zat. Er stond nog een schrijfles op het programma, maar na een kwartier waren we nog niet begonnen. Er waren schriften zoek; lagen gewoon in hun laatje. Er waren alweer potloden zoek; bitch heeft vanmiddag dus voor elk kind een potlood met de naam erop geregeld. Kwijtraken betekent nu straf. Om kwart voor twaalf konden we eindelijk beginnen. Daar heeft bitch over gemopperd en gezegd dat we pas naar buiten zouden gaan als de bladzijde af én netjes was. De slimmeriken stapelden hun schrift bovenop en hadden niet in de gaten dat bitch van onderaf nakeek. Wie niet netjes gewerkt had, moest verbeteren. Het laatste schatje ging om zeven minuten voor half één naar buiten. De pauze was om half één afgelopen. Dat bitch nu dus ook maar zeven minuten pauze had, was jammer maar helaas. 

Het hielp wel. Tijdens de lunch waren ze muisstil en in de middaglessen werd goed meegedaan. Nog wel bij drie kinderen de stoel tijdelijk afgepakt omdat ze er niet normaal op zaten. Denk aan overdwars liggen, staan op de wielen, rugleuning aan de voorkant. Dan maar niet zitten. Het gevalletje ADHD zonder pillen geparkeerd bij de directeur en na schooltijd de moeder aangesproken. Ze wist niet dat we het merkten als ze de pillen vergeten was. Wilde vervolgens op haar kind mopperen, maar daar heeft bitch een stokje voor gestoken. Het kind is niet verantwoordelijk.

En nu… WEEKEND!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: