bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en Klaas

op 18/11/2018

Dit jaar kwam Sinterklaas op tv aan land in de hometown van Bitch. De hele stad gonsde er al weken van. Op school verschenen kleurplaten waarmee de kinderen een VIP-plek konden verdienen bij de intocht. Het was niet helemaal duidelijk of we hieraan deelnamen of niet, maar bitch heeft de kleurplaten uitgedeeld en laten inkleuren. Duo heeft ze vervolgens van groep 4 en 4/5 opgestuurd voor de uiterste inzenddatum.

Vorige week ontstond er onrust in school. De directeur was gebeld. Een meisje uit de groep van bitch had gewonnen en dus (?) zou haar groep naar de intocht gaan. Nadere berichten zouden volgen. Inmiddels stond er op facebook een filmpje waarin de winnende groepen bekend gemaakt werden. Niet de groep van Bitch, maar groep 4/5 werd genoemd. Vreemd… De volgende dag verscheen er een delegatie van de gemeente op school met VIP-bandjes voor groep 4/5. Het meisje uit de groep van Bitch kreeg haar uitnodiging en het VIP-bandje (GOUD!) thuisgestuurd. Bitch vond het prima. Hoefde zij niet in de kou op de Goedheiligman te wachten. Zou ze wel gedaan hebben, hoor. Maar nu de andere groep ging voelde Bitch zich niet geroepen om te staan blauwbekken. Er was genoeg begeleiding.

Zaterdag de 17e zat Bitch klaar voor de tv om naar de intocht te kijken en de kinderen te spotten. In de 4/5 combinatie zaten haar leerlingen van vorig jaar. Het viel tegen. Sint leek haast te hebben. Ging in hoog tempo door de smalle straat naar en over de Zaanse Schans, stond een paar minuten op het podium en verdween weer. Kinderen kwamen nauwelijks in beeld. Wel een hoop gezeur over chocoladeletters. De afgereisde collega’s appten de volgende tekst:

“Ik ben blij dat het achter de rug is. Het is allemaal goed verlopen en de kinderen zijn weer veilig thuis, maar wat een slechte organisatie. De kinderen hebben helemaal niks kunnen zien omdat er alleen maar volwassenen vooraan stonden en we voelden ons ook niet echt VIP’s. De mensen op de brug hebben veel meer gezien dan wij. Ik vind het vooral heel teleurstellend voor de kinderen. Sommige kinderen zijn hierdoor eerder opgehaald. Huilende/boze kinderen, die zoveel hadden verwacht omdat ze een VIP-bandje hadden. De Sint heeft alleen maar ‘hallo’ gezegd op het podium en na twee minuten was hij weer weg. Veel kinderen zeiden: ‘Hebben we hier drie uur voor moeten wachten?’

Zoals de collega het beschrijft, ervoer Bitch het ook voor de tv. Weinig aandacht voor de kinderen. Gelukkig zijn de demonstraties rustig verlopen. Daar hebben de kinderen geen last van gehad. Werden op tv ook zorgvuldig omzeild. Volgend jaar maar weer ergens ver van ons vandaan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten en water


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: