bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de dingetjes

op 30/11/2018

De afgelopen week waren er weer een paar leuke dingen in het leven van bitch. Komen ze!

Sinds kort doet bitch aan hydrotherapie. Lekker bewegen in het water met een groep dames die de leeftijd van bitch ver overstijgen. Ze hebben een groepsapp op Whatsapp. Naam van de groep: “De natte meiden.” Daar wil je toch niet bij horen…
Na het uurtje zwemmen drinken we nog een bakje koffie. De dame met het oranje permanent (écht!) vertelde dat ze niet zo vaak naar de kapper ging. Dat was niet nodig. Ze gaat eenmaal in de zes weken. Niet zo vaak!

davIn de groep van bitch wordt gewerkt aan het thema “Jong en Oud”. Vandaag had bitch haar onlangs van een zoon bevallen duo uitgenodigd om iets te komen vertellen over de verzorging van haar baby. De klas had vragen voorbereid en gedroeg zich voorbeeldig! Waarom nu wel, vroeg bitch zich af. Meestal is het een zootje ongeregeld dat nauwelijks stil te krijgen is. Voor de baby waren ze echt muisstil! Ze kunnen het dus wel.

Aansluitend werden er in de middag babyhapjes gemaakt. Uit een aantal ingrediënten mochten ze met hun groepje er drie kiezen. Die gingen door de blender. En dan proeven. Eén jongetje was in tranen. Hij wist niet of hij het leuk vond. Bitch weet dat deze vent moeite heeft met onverwachte en onbekende zaken. Ze heeft hem even gerust gesteld en gezegd dat hij niet hoeft te proeven als hij niet wil. Daarna deed hij dus gewoon mee. Als bitch een hapje genomen had durfde hij ook. Na het zelfgemaakte prutje mochten ze ook een beetje proeven uit een potje Olvarit. Ze vonden hun eigen hapje allemaal lekkerder. Toen bitch de vraag stelde welke van de twee gezonder was, waren ze het ook eens. Die uit het potje, want dat was door Albert Heijn gemaakt. Dat moest wel goed zijn!

Deze middag bracht de nieuwe raad van toezicht van de werkgever een bezoek aan de school van bitch. Ze wilden graag ook een school met een vernieuwend onderwijsconcept zien. Dat zijn wij dus. Ze verschenen in de groep van bitch op het moment dat er druk gewerkt werd aan de babyhapjes. Herrie van de blender, troep op tafel, kinderen die met luide stem aan een kleurplaat werkten. Kortom chaos. Maar ze vonden het allemaal erg leuk en geweldig en vernieuwend. Prima. Ook weer gehad.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: