bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch heeft vakantie/griep

op 31/12/2018

TWEEDE POGING!

Na een drukke week op school met kerstmaaltijd en nog wat toetswerk was het eindelijk vakantie! Bitch was er aan toe! Zeker na de heftige week die eraan voorafging met alle voorstellingen van De Notenkraker.
Meteen na de kerstborrel op school vertrokken we naar het pianistgezin om dat de dochter daar tijdelijk thuis was. Ze woont alweer anderhalf jaar in Australië en dat ze nu weer in het land was, bleek een goede reden voor een borrel. Daar houden we van!
Zaterdagavond keken we in ons theater naar de première van Funda Müjde. Was wel leuk, maar niet spetterend, vond ook de recensent van de theaterkrant. Maar leuk om erbij geweest te zijn. En zondag? Was bitch ziek! Zo gaat dat vaak in het onderwijs. De griep sloeg heftig toe. Bitch rende (nou ja…) van haar bed naar de wc en terug. Het kwam uit haar tenen!
Maandagavond was bitch zover op peil dat ze naar de Kerstnachtmis in haar knusse kerkje kon. Maar het ging allemaal nog niet van harte. Op de eerste kerstdag sneuvelde bitchgenoot. Hoestend en proestend lag hij met koorts in bed terwijl bitch samen met bitchkind en bitchkindvriendin het kerstdiner in elkaar knutselde. Het was erg lekker. De dagen na kerst bleek dat we ingrediënten over hadden. We hadden een compleet gerecht overgeslagen en voor de bietencarpaccio maar de helft van de ingekochte bieten gebruikt. De dagen na kerst hebben we daar nog lekker van kunnen eten. Bitchgenoot at wel mee, maar verdween al snel na het toetje weer naar bed.

Tweede kerstdag waren broer en zussie te gast. We hadden afgesproken iets simpels in de vorm van borrelhapjes te doen. Dat viel gelukkig simpel uit te breiden qua hoeveelheid, zodat ook bitchkind en -vriendin konden mee-eten. Zij bleven gezellig nog wat hangen omdat bitchkind bij nader inzien de dag(en) na kerst niet hoefde te werken. Het was alweer erg gezellig. Bitchgenoot weer koortsvrij en bitch in staat kleine beetjes te eten en heel kleine beetjes te drinken. Aan het toetje niet toegekomen. Er was gewoon teveel!
De volgende dag stortte eerst bitchkindvriendin in (vooral spugen!) en een tijdje later volgde bitchkind, nadat hij zich eerst gebogen had over de Jan van Haasterenpuzzel van 2000 stukjes die broer en zussie hadden meegenomen. Zelf was bitch ook nog steeds niet helemaal in orde. Broer appte dat zussie ondertussen ook geveld was.
Gelukkig is bitch nog een week vrij en zal bitch aan het einde van die week wel weer fris genoeg zijn om aan het werk te gaan. We lachen er maar om.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: