bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch jubileert

op 11/02/2019

Het leven zit vol verrassingen. In februari 2017 kwam er onverwacht bericht van de werkgever van bitch met de mededeling dat zij 25 jaar in dienst was. Diverse keren nagerekend en het kon gewoon niet kloppen. Diploma in juni 1994, dan ben je in 2017 slechts 23 jaar afgestudeerd. En toen herinnerde bitch zich dat ze bij de start van haar onderwijscarrière twee bonusjaren als herintreedster had gekregen. Half maandsalaris, geld voor een high tea met de collega’s en geld om met de kids naar The Lion King te gaan. Alles in dank geaccepteerd.
Enkele weken geleden kwam er weer zo’n bericht. De vakbond meldde dat bitch 25 jaar lid was (kennelijk al lid geworden tijdens de opleiding) en een jubileumspeld mocht komen ophalen. Welja, laten we dat maar eens doen, dacht bitch. Zo gezegd, zo gedaan.
Afgelopen donderdag toog zij met bitchgenoot naar Akersloot alwaar het feest zou plaatsvinden. Meteen maar weer eens een hapje gegeten bij Van der Valk omdat we alweer vergeten waren hoe slecht het daar is. Op het wijnglas een gegraveerde toekan (want dat is het logo van de fa. vd Valk). Nog eerder dan de dirty mind van bitch stelde bitchgenoot vast dat het net een piemel was. Zie foto onderaan. We aten fish & chips, druipend van het vet. Dat hoort ook, maar dit was zó erg dat bitch aan het eind van de avond het diner maar weer eens in het toilet gedumpt heeft.
Maar dan nu: de huldiging! Samen met zo’n 30-35 anderen jubilarissen werd bitch ontvangen in de Amsterdamzaal. So far so good. De namens de AOb gezonden dame hield een inleiding en daarna ging het mis…
1. De dame hoorde zich zelf erg graag praten en kon dat niet zo goed.
2. Aan elke jubilaris werd gevraagd hoe het 25/40/50/60 jaar geleden was. Bitch antwoordde daarop kort en krachtig, maar daarna kwamen er steeds langere verhalen die voor de toehoorders niet echt boeiend waren. Hoe langer lid van de vakbond, hoe langer ook de verhalen.
3. Na het verhaaltje werden de jubilarissen in gewijde stilte doorgestuurd naar een andere dame, die de speld mocht aanbrengen en daar veel tijd voor nodig had.
4. Na de speld volgde, nog steeds in diepe stilte, de overhandiging van een bosje bloemen door een heer. Als bitch niet begonnen was met applaudisseren, had het hele gebeuren zich in die stilte afgespeeld. Gelukkig klapten de andere aanwezigen wel mee, maar het kwam iedere keer wat aarzelend op gang.
5. De praatdame werd helemáál enthousiast als er een jubilaris aan de beurt kwam, waarmee ze iets had gehad. In de zin van samenwerking. Verder niet. Dan bleef ze dus maar doorkwebbelen.
Er waren veel jubilarissen, zoals gezegd. Al met al duurde het tot tegen 10 uur voor alle speldjes gespeld waren. Tussendoor liepen er heel veel (veel te veel) obers met drankjes en hapjes rond. Dat was een leuke onderbreking.
De speld is binnen, dus fluks naar huis. De volgende speld mogen ze per post naar bitch sturen.

Piemeltoekan
Alle jubilarissen
Praatje met bitch
Speldje voor bitch
Bloemetje voor bitch
Close up van speldje van bitch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: