bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch wordt geprikt

op 19/02/2019

Gelukkig is bitch niet bang voor naalden. De afgelopen periode moest zij diverse keren geprikt worden. De redenen daartoe waren divers. Twee weken terug werd er in het plaatselijke ziekenhuis bloed geprikt omdat bitch vorige week naar de reumatoloog moest. Met deze specialist werd opnieuw gesproken over andere medicatie en daarvoor was het noodzakelijk dat er opnieuw bloed geprikt werd om te checken of bitch deze medicatie wel mag gebruiken. Dus toog zij afgelopen vrijdag naar Amsterdam om geprikt te worden. Dit hoefde niet per se in Amsterdam, maar voor de aanvullende thoraxfoto en een andere prik moest dat wel. In het verleden lukte het de prikker in Amsterdam vaak niet om in één keer raak te prikken. Deze keer ging het probleemloos!
De andere prik was een Mantouxtest. Mocht bitch onverhoopt lijden aan tbc dan kunnen de biologicals ook niet gebruikt worden. Na drie of vier dagen mocht de huisarts controleren of de plek van de prik was opgekomen. Fijn dat het bij de huisarts mocht, dan hoefde bitch niet weer naar Amsterdam. De huisarts bleek op vakantie te zijn, dus belde bitch de invaller, die – heel relaxt – huist in het medisch centrum naast de woning van bitch. Helaas, ook deze medicus genoot van een welverdiende (?) vakantie. Zijn invaller gebeld, maar die had het door twee afwezige collega’s zo druk dat het bitch niet lukte om telefonisch door te dringen tot de assistente. Bitch had al besloten om dan toch maar naar Amsterdam te gaan, maar bedacht zich ineens dat er op dinsdag in het plaatselijke ziekenhuis ook een reumaverpleegkundige zit. Even gebeld, afspraak gemaakt en de Mantouxtest laten evalueren. Niets aan het handje. Fijn voor het werk ook dat bitch geen tbc heeft.
Volgende week bezoekt bitch haar diabetesverpleegkundige en – je raadt het al – ook daarvoor moet bloed geprikt worden. Dus deze morgen begon voor bitch met een nuchter bezoek aan de vampier. Zij had wat moeite met het lokaliseren van de juiste ader en zat vrolijk in de rondte te draaien met haar spuitje. Dat wordt weer een blauwe plek! Maar alles went. Bitch wordt altijd blauw of ze nou geprikt wordt of van haar fiets valt. Want dat deed ze vrijdag ook maar weer eens. De titel zou dus eigenlijk “blauwe bitch” moeten zijn…

Mantouxtest en markeerstippen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: