bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de ‘natte meiden’

op 25/02/2019

Sinds enkele maanden doet bitch aan hydrotherapie. Lekker ronddobberen in water van 37 graden en daarbij wat oefeningetjes om het door reuma getergde lijf enigszins soepel te houden. Het is heerlijk! Maar het gezelschap…
De natte meiden praten bij voorkeur over hun kwaaltjes. Niet zo boeiend, ze hebben allemaal iets van reuma of artrose, maar ze hebben het er graag over. Vandaag was bitch volop in de picture. Bij het omkleden in het schapenhok hadden ze al snel in de gaten dat bitch een ernstig blauw been heeft. Uitgelegd dat bitch van/met de fiets gevallen was. Ze vergaten gewoon hun eigen gedoetjes!
Een van de ‘natte meiden’ is ziek. Heel vervelend, dus er werd besloten geld in te zamelen voor een bloemetje. Bitch moest na het zwemmen eerst even een kopje thee kopen, zodat zij haar twee euro kon bijdragen. De inzamelaarster wilde het geld niet aannemen. Ze had al genoeg voor een bos bloemen. Een van de andere dames opperde dat ze dan een mooie kaart bij de bloemen kon doen. Dat vond de inzameldame een goed idee. Ze zei dat de kaart dan van mij was. Daarop reageerden de andere dames weer. Zij vonden (terecht!) dat de kaart van iedereen was. Net als de bloemen. De dame met de oranje haren weigerde het te begrijpen. Deze dame is ook degene die tijdens de ‘les’ vaak wordt aangesproken door de juf. Ze doet doorgaans niet wat er gezegd wordt, maar een variatie die ze zelf bedacht heeft. Toen we daar in de kleedkamer over stonden te lachen werd ze boos. Ze deed helemaal geen andere dingen. Vond zij.
En dan de app, waaraan ze die geweldige naam hebben gegeven. Wekelijks meldt zich wel iemand af wegens ziekte of ongesteldheid – in de breedste zin van het woord. Als dat gebeurt dan gaat de hele club – vijftien vrouw sterk – berichtjes sturen met blijken van medeleven. Teksten, gifjes, emoji’s, de hele mikmak. Ze zullen bitch wel een bitch vinden want zij reageert nooit. De app staat op stil. Wel zo rustig.

Beterschap Plaatje - Animaatjes beterschap 16912

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: