bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch snapt het niet

op 10/03/2019
Verkiezingen 2019 | Gemeente Nieuwegein

Bij aankomst bij de buurtsuper ziet bitch het al: er staat een promotieteam. Daar heeft bitch de schurft aan. Ze zijn doorgaans opdringerig, spreken je iedere keer dat je passeert aan en het afval van hun actie zwerft door de hele buurt.
Zo ook afgelopen zaterdag. De dames zijn van de Partij voor de Dieren en bieden mij een flyer aan. Bitch bedankt vriendelijk en legt daarbij nog uit dat ze hun partij wel sympathiek vindt, maar dat ze flyeren zo’n verspilling van papier vindt. De dame in kwestie knikt begrijpend. So far so good.
Bitch doet haar boodschappen, brengt die zonder aangesproken te worden (ze stonden bij de trap en niet bij de helling waar bitch met haar karretje langskwam) naar de auto en verbaast zich. Op het parkeerterrein dwarrelen de flyers van de PVDD vrolijk in het rond.
Op de terugweg naar de helling (om het karretje weg te zetten en de vis- en bloemenboer met haar klandizie te verblijden) wordt bitch wel aangesproken. Door dezelfde dame. Bitch wijst de flyer nogmaals vriendelijk af en meldt dat er diverse flyers over het parkeerterrein waaien. De dame reageert heel inadequaat met: “Nee, hoor,” draait zich om en ziet tot haar verbazing datgene wat bitch net gemeld heeft. Ze stelt vast dat ze die dan misschien even moeten opruimen. En doet verder niets.
Bitch gaat bloemen kopen. En een visje voor de lunch. En keert dan via de helling weer terug naar het parkeerterrein. Een andere van de drie dames biedt bitch een flyer aan. Bitch zucht diep, haalt haar schouders op en loopt door naar de Ugly. Als ze wegrijdt ziet ze in haar achteruitkijkspiegel zowaar de eerste dame bukken om een flyer op te rapen.
Bitch snapt het niet. Als je voor de dieren bent, dan heb je toch ook iets met het milieu? Waarom in deze tijd nog flyeren???


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: