bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de headset

op 03/04/2019

Tijdens een van de vele bezoeken het afgelopen jaar aan de bedrijfsarts en de onafhankelijk arbeidsdeskundige kreeg bitch het advies (op 17 april 2018!) om te gaan werken met spraaksoftware. Zo zou zij haar handen kunnen ontzien doordat ze niet aldoor haar toetsenbord hoeft te gebruiken.
De afdeling P&O vond dat bitch eerst maar eens moest gaan kijken bij een collega die er al mee werkt. Bitch was enthousiast en nam meteen contact op met de betreffende collega. Die hield af. Ze had het te druk. Bitch moest na de zomervakantie nog maar eens contact opnemen. Dat viel tegen.
Na de zomervakantie opnieuw geprobeerd. Eerst langdurig geen antwoord. Na de herfstvakantie bericht dat de betreffende collega langdurig ziek thuis zit. Dat schoot niet op.
Eerder al aan P&O gemeld dat bitch graag aan de slag wilde met de software. Ze gingen het regelen. Na de herfstvakantie, toen bleek dat bekijken geen optie was, heeft de directeur van bitch contact op genomen met de ICT-afdeling van het bestuur. Hij wilde dat het met spoed geregeld zou worden. Dat maakte indruk. Niet dus.
Pas in februari 2019 werd bitch benaderd door de ICT-afdeling. Of ze even mochten inbreken op de computer van bitch om de software te installeren. Natuurlijk mocht dat! Binnen een kwartier was het geregeld. Zei ICT. Bitch ging meteen aan de slag, het was een woensdagmiddag. Dat viel alweer tegen. De software kon niet gebruikt worden omdat a) hij niet geregistreerd was en b) er een headset bij moest, die bitch niet had. Mailtje gestuurd aan ICT. Daar kwam nooit een antwoord op. Directeur weer ingeschakeld. Heeft een mailtje gestuurd, maakte geen indruk.
Twee weken geleden was de muts van P&O bij bitch op school. Ze liep vrolijk lachend het lokaal in met de vraag of het gelukt was. Bitch keek haar niet begrijpend aan. Ze bedoelde of ik bij de collega langs was geweest om de software in actie te zien. Wist P&O (PERSONEEL en Organisatie!) dan niet dat de betreffende collega ziek is??? Bitch meldde dat de software inmiddels ter beschikking was, maar dat de ICT-afdeling bleef hangen in de afronding. De reactie van de muts was verrassend: dan koop je zelf toch een headset? Bitch dacht het niet!
Vorige week was er op donderdagochtend ineens een headset geland op het bureau van bitch. De directeur had er zelf maar een aangeschaft en gedeclareerd. Eindelijk kon bitch aan de slag. De licentie was kennelijk in alle stilte geregeld. Wel even gewacht tot de kinderen naar huis waren, maar daarna ging ze los. Sommige collega’s keken verbaasd, maar bitch kon lekker klooien met het programma. Op vrijdagochtend voor schooltijd was bitch alweer aan de slag met haar nieuwe speeltje. En de collega’s hadden het door. Diverse collega’s kwamen binnen om een opmerking te maken over hoe fijn het was of om te vragen of bitch tafeltennisbatjes nodig had om de vliegtuigen binnen te loodsen. Nog niet helemaal gewend aan het systeem gaf bitch heel beleefd antwoord. En alles wat ze zei verscheen in een dicteervenster op het digibord dat al aan stond. Hilariteit alom! Maar inmiddels werkt het en gebruikt bitch het ook. Scheelt echt in de pijn aan de handen.
Bij ICT ligt nog één onbeantwoorde vraag: “Kunnen jullie het ook op mijn laptop installeren?” Bitch werkt af en toe ook thuis aan documenten e.d. En ook bij het bloggen is het fijn om niet te hoeven typen. Het antwoord op die vraag en/of de uitvoering zal wel weer een jaar duren…

Afbeeldingsresultaat voor headset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: