bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch zingt

op 14/04/2019

Bitch staat onder de douche. Ze zingt. Geen paniek, het zingen gebeurt in het hoofd, de buitenwereld hoor het niet. Het melodietje is “Dynamite” van Mud. Maar dat is niet de tekst die bitch zingt. Bitch heeft een Nederlandse tekst. Ze zingt:
“Wat een troep op de stoep, wat een viezigheid.
In de grachten daar kun je de rommel kwijt.
Maar nee, dat moet niet. Wil je die viezigheid
liever kwijt, gooi het dan altijd
daar in dat vat. Dat staat er voor viezigheid.
Op de stoep, in het park, op straat en plein.
Moet je zien hoe het zonder die viezigheid
mooi kan zijn!”

De truttigheid ten top, dit liedje. Bitch heeft geen idee waarom het nu in haar hoofd zit. Ze weet wél waar ze het liedje van kent. In 1975 bestond Amsterdam 700 jaar. Dat werd groots gevierd. In de RAI was een feest waar bitch heen ging. Met wie, dat weet ze niet meer. Het was een leuk feest, herinnert bitch zich.
Er was een wedstrijd van de gemeentereiniging. Bedenk een slogan om mensen te bewegen hun afval in de bak te gooien. Bitch was op haar vijftiende al creatief met woorden. Komt ie: “Hou het netjes in de stad, gooi je rommel in het vat!”
Inderdaad, in die prehistorie heette een vuilnisbak nog een vuilnisvat. Bitch won de derde prijs. Enkele weken na de wedstrijd voeren er afvalboten door de stad met aan de zijkant de winnende leuzen, waaronder dus ook die van bitch. Geweldig! En als persoonlijk aandenken ontving bitch het singletje van de tophit die hierboven genoemd werd. Ten gehoren gebracht door Marin Brozius, de Amstelzangertjes en de ratelaars van de gemeentelijke reinigingsdienst. Wat een feest!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: