bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en haar groepje

op 30/09/2019

We zijn inmiddels vijf weken bezig in het nieuwe schooljaar. Afgelopen vrijdag stelden bitch en haar duo vast dat het niet meevalt. We hadden samen bewust en vol enthousiasme gekozen om deze groep met 16 bewerkelijke schatjes te gaan draaien. Maar het is ingewikkeld.
We hebben te maken met zeer diverse problemen, sommige kinderen hebben meerdere problemen in hun rugzak. ADHD, lage intelligentie, TOS, gedragsproblemen, problematische thuissituatie, enz. We werken volgens het principe ‘elke dag is nieuwjaar’. Er is elke ochtend weer een nieuwe kans voor elk kind. En voor ons.
We hebben ons de eerste weken gestort op groepsvorming door het organiseren van samenwerkopdrachten, spelletjes, enz. Ze vinden dit heel leuk, maar het lukt bijna nooit om een geplande activiteit af te ronden. De korte spelletjes (energizers) lukken goed, maar ze hebben er wel elke 20 minuten één nodig om weer rustig te kunnen werken.
Afgelopen vrijdag hadden we een eerste evaluatie met de directeur en met degene die ons en de groep begeleidt. Daar hebben we dus maar eens gemeld hoe het gaat. We krijgen tips om de klas aan te sturen, de kinderen betrokken te houden, het beste uit ze te halen en vanaf as. woensdag worden er lessen gegeven aan de kinderen over hoe om te gaan met moeilijke situaties.
Bitch heeft de mazzel dat er op twee van haar drie werkdagen een LIO-stagiaire is, die de kinderen al kent van vorig jaar en die haar ‘mannetje’ staat in de groep. Het is zwaar, maar het bijzondere is dat bitch het ook leuk vindt. Je gaat de kleine successen erg waarderen. We komen er wel met dit nest vol puppies, zoals de begeleider ze noemt.


One response to “Bitch en haar groepje

  1. Annelies schreef:

    Jij kunt dit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: